Як приготувати смачну закуску з перців за простим рецептом
Це справжня знахідка для любителів простих, але смачних рецептів. Так вважає відомий шеф-кухар Ектор Хіменос-Браво, який поділився цим рецептом на своїй сторінці в інстаграмі.
Читайте також: Майже як мусака — готуємо смачну запіканку з баклажанів з сиром за рецептом відомого шеф-кухаря
Що потрібно
• Перці болгарські — 3 шт.;
• Оцет винний — 1-2 ст.л;
• Орегано — 1/2 ч.л;
• Базилік — 1/2 ч.л;
• Часник — 2 зубці;
• Оливкова олія — 2 ст.л;
• Сіль — 1/2 ч.л;
• Мигдаль — дрібка.
Як готувати
Перці розрізати навпіл та запікати на пергаменті до «чорних підпалів» — це треба, щоб легко очистити перці. Не хвилюйтеся, вони не згорять.
Пергамент забезпечує рівномірне запікання перців, зберігаючи їх натуральний смак та соковитість.
Відразу з духовки перемістити в пакет-слайдер на 10-15 хв, щоб шкірка легко відділилася від перців.
Нарізати на смужки.
Додати нарізаний часник, оцет винний, оливкову олію, сіль, орегано та базилік.
Подавати, посипавши нарізаними горіхами.
Можна подавати з грінками або як окремий салат.
У коментарях люди діляться своїми варіаціями цього салату.
«Часто так робимо. Тільки до заправки додаю ще дрібно порізану петрушку, а тоді зверху посипаю тертим пармезаном. Нам дуже смакує».
«Часник з сіллю розмішати та додати до перцю, так смачніше».
«Можна ще додати трішки цукру для балансування».
«Я додаю мед».
Читайте також: Смакота: салат із запеченим курячим м’ясом, баклажанами і кабачками — готуємо за рецептом Євгена Клопотенка
«Це мій найулюбленіший рецепт перців, тільки робила без винного оцту й частинку. Треба й так спробувати».
Тобто, бачимо, тут можна експериментувати.
Ми писали, як приготувати лечо за авторським рецептом — перевірено на собі.