Простий рецепт закуски на зиму
Пропонуємо законсервувати овочеве асорті та зробити мариновані огірки з шампіньйонами та перцем. Рецепт від шеф-кухаря Євгена Клопотенка простий та зрозумілий, потрібні овочі, пара банок та інгредієнти для маринаду.
Читайте також: Баклажани в аджиці — незвичайний рецепт смачного салату на зиму
Які овочі обрати
Із зазначеної кількості інгредієнтів вдалось зробити рівно дві літрових банки консервації. Якщо ви хочете заготовити більше овочів, просто множте продукти на потрібну вам кількість тари. Щодо вибору овочів – огірки краще обирати не дуже великі, щоб вони добре влазили у тару. Але раптом у вас є тільки великі огірки, це не проблема. Просто поріжте їх на шматочки по 2-3 см завтовшки.
Інгредієнти:
- Огірки 600 г
- Солодкий червоний перець 2 шт
- Шампіньони 300 г
- Сіль 1 ст л
- Кріп 6 гілочок
- Часник 2 зубчика
Для маринаду:
- Вода 760 мл
- Сіль 1 ст л
- Цукор 1 ст л
- Яблучний оцет 6% 70 мл
Спосіб приготування:
Помийте 600 г огірків. Поріжте 2 перці на смужки. Помийте 300 г печериць, викладіть їх у ємність, додайте 1 ст л солі та перемішайте. Дайте постояти протягом 1 години.
Поки гриби маринуються, змішайте у каструлі 760 мл води, 1 ст л солі, 1 ст л цукру та доведіть рідину до кипіння. Далі додайте 70 мл яблучного оцту та зніміть з вогню.
Злийте зайву рідину з шампіньйонів. Викладіть у банки огірки, перець та гриби, покладіть по декілька гілочок кропу та по 1 зубчику часнику. Залийте банки маринадом.
Простерилізуйте заповнені банки у каструлі з водою протягом 15-20 хвилин з моменту закипання води. Закрийте простерилізовані банки стерилізованими кришками та зберігайте закуску у темному прохолодному місці після повного остигання. Нехай смакує!
Раніше ми писали про незвичайний, але дуже смачний рецепт джему з гострого перцю та кизилу від господині із Запоріжжя.