Господиня Марина Гармаш також поділилася корисними порадами для приготування торта
Торт Наполеон — вже класичний рецепт, який полюбився багатьом ласунам. Тому сьогодні розповідаємо ще один рецепт, від запорізької господині Марини Гармаш. Рецепт та поради до приготування торта вона опублікувала у своїй фейсбук-групі.
Читайте також: Яблучне повидло на зиму за рецептом відомого шеф-кухаря – як приготувати
Спочатку кілька порад до приготування:
- робити торт лише на маргарині
- додати щіпку солі, соди та оцет, але саму соду не гасити
- місити тісто швидко, вже на столі та ділити його за допомогою ножа
- охолодити тісто мінімум на 2 години в холодильнику, а можна і залишити на ніч
- перед випіканням розігрійте духовку
- коржі розкатуйте по одному, не діставайте з холодильника
- під час приготування поверхню столу посипте борошном
- проколіть корж перед випічкою, щоб він вийшов рівним
- можна випекти коржи звечора, а змастити вже зранку
- коли змащуєте кремом, наливайте на середину коржа та рівномірно розмазуйте
- торт можна розбити та зберігати порційно, це практичніше
Для приготування тіста знадобиться:
- маргарин (вершкове масло) -400 гр;
- цукор — 3 -4 ст. л. ;
- сметана — 2-3 ст. л .;
- яйця — 1 шт. ;
- оцет 9% -2 ст. л. ;
- сіль, сода — по щіпці;
- вода — 30-50 мл;
- борошно — 5 ст. (стакан 200 мл без гірки) + для столу.
Для крему візьміть:
- молоко — 2 л. ;
- цукор — 2 ст. ;
- ванільний цукор — 1 п.;
- яйця — 5-6 шт. ;
- борошно — 5-6 ст. л.;
- вершкове масло — 100 гр.
Просійте борошно, додайте м’який маргарин/масло, сметану та розітріть суміш руками. Збийте яйця з цукром і сіллю у суміш, додайте соду з оцтом і замісіть тісто. В кінці додайте воду. Тісто має бути м’яким і трохи липнути до рук. Присипте стіл борошном та поділіть тісто на 12-13 кульок. Накрийте їх плівкою і залиште в холодильнику на 2 години або на ніч.
Після цього, розкачайте кожну кульку тонко, проколіть виделкою і випікайте при 190-200°C 3-5 хвилин до золотистого кольору. Змащуйте деко лише для першого коржа.
Для заварного крему збийте яйця з цукром і ваніллю, додайте борошно та молоко. Влийте суміш в каструлю і варіть, постійно помішуючи (інакше пристане), поки крем не загусне. Після закипання варіть ще 2-3 хвилини. Зніміть з плити, додайте масло і збийте міксером.
Нанесіть крем на кожен корж, залишивши 1-2 коржа для посипання. Залиште торт на 1-2 години при кімнатній температурі, потім поставте у холодильник на ніч.
Раніше ми розповідали про рецепт салатів з зелених помідорів від досвідченої господині Світлани Юрченко.