Як приготувати справжній український соус
Хрін з буряком — наш автентичний соус, який українці готували, мабуть, ще до того, як власне вигадали слово «соус». Пекучий та водночас солодкавий, він ідеально доповнює страви української кухні. До м’яса, буженини, холодцю, сала, ковбас чи просто зі шматочком хліба — хрін з буряком за рецептом Євгена Клопотенка збагатить смак ваших страв.
З такої кількості інгредієнтів вийшла банка об’ємом 250 мл.
Читайте також: До тортів та тістечок — як приготувати лимонний курд
Порада з приготування
Не рекомендую використовувати для подрібнення овочів блендер, натомість краще скористатися звичайною теркою — так консистенція соусу вийде кращою.
Крім цього будьте обережними, натираючи хрін. Краще робити це у добре провітрюваному приміщенні, відчиненому вікні або увімкненій витяжці, адже, через вміст гірчичної олії, випару та аромат хріну можуть подразнювати ніс, очі та горло.
Як зберігати соус
Зберігайте його в скляній баночці або харчовому контейнері, щільно закритому кришкою. Тримати таку баночку краще в холодильнику, за температури до 4 градусів.
Інгредієнти:
Корень хріну 100 г
Буряк 150-200 г
Сіль 12 ч л
Цукор 12 ч л
Оцет 1 ст л
Окроп 200 мл
Спосіб приготування:
Почистьте 100 г кореня хріну та натріть його на дрібну терку. В окрему миску почистьте та дрібно натріть 1 буряк.
Натертий буряк залийте 200 мл окропу та залиште постояти 10-15 хв, а потім процідіть його крізь сито.
Змішайте хрін із буряком. Додайте до них ½ ч. л. солі, ½ ч. л. цукру, 1 ст. л. оцту та ще раз ретельно перемішайте.
Розкладіть готовий соус у чисту банку та закрийте чистою кришкою.
Раніше ми писали рецепт салатів з зелених помідорів від досвідченої господині.