Смачний рецепт корисного смузі
Пропонуємо подбати про своє здоров’я зі смаком, приготувавши вітамінне смузі із селери, зеленого яблука та шпинату. Наповнений вітамінами, антиоксидантами та мінералами напій замінить вам будь-який перекус, наситить та додасть енергії активно створювати свій день. Рецептом поділився шеф-кухар Євген Клопотенко.
Читайте також: Томатні заварні булочки “Шу” з ікрою минтая – як приготувати вдома
Поради з приготування смузі
Регулюйте густину смузі на свій смак збільшенням або зменшенням кількості води. Помірно-солодкого смаку смузі надає банан, і якщо вам цього досить, можете не додавати мед, або додати його в меншій кількості.
У смузі можна використовувати як свіжі, так і заморожені овочі та фрукти — виходить однаково смачно. Якщо використовувати заморожений банан, смузі виходить ще більш кремовим. Тож перед приготуванням смузі почистьте фрукт від шкірки, наріжте кружальцями та поставте в морозильну камеру на годину-дві.
Інгредієнти:
- 200 г стебел селери
- 1 паковання бейбі шпинату
- 1 зелене яблуко
- 1 ст. л. лимонного соку
- 1 банан
- 1 ст. л. меду (за бажанням)
- 1 см кореня імбиру
- 160-200 мл холодної питної води
Спосіб приготування:
Овочі та фрукти помийте і просушіть, за потреби почистьте від шкірки. Видаліть з яблука насіннєву коробочку та наріжте фрукту шматочками.
У чашу блендера викладіть 200 г стебел селери, шматочки банана та яблука, 1 см кореня імбиру та паковання бейбі шпинату. Подрібніть інгредієнти до однорідності.
Додайте до смузі також 1 ст. л. лимонного соку, 1 ст. л. меду (за бажанням) та, приблизно, 160-200 мл холодної питної води. Ретельно перемішайте та подавайте у високій склянці. Раніше ми писали,
Раніше ми писали, що запоріжанка поділилась секретом приготування смачних бананових сирників.