Вітамінний вибух – як приготувати смачне смузі за рецептом шеф-кухаря

Вітамінний вибух – як приготувати смачне смузі за рецептом шеф-кухаря

Смачний рецепт корисного смузі

Пропонуємо подбати про своє здоров’я зі смаком, приготувавши вітамінне смузі із селери, зеленого яблука та шпинату. Наповнений вітамінами, антиоксидантами та мінералами напій замінить вам будь-який перекус, наситить та додасть енергії активно створювати свій день. Рецептом поділився шеф-кухар Євген Клопотенко.

Читайте також: Томатні заварні булочки “Шу” з ікрою минтая – як приготувати вдома

Поради з приготування смузі

Регулюйте густину смузі на свій смак збільшенням або зменшенням кількості води. Помірно-солодкого смаку смузі надає банан, і якщо вам цього досить, можете не додавати мед, або додати його в меншій кількості.

У смузі можна використовувати як свіжі, так і заморожені овочі та фрукти — виходить однаково смачно. Якщо використовувати заморожений банан, смузі виходить ще більш кремовим. Тож перед приготуванням смузі почистьте фрукт від шкірки, наріжте кружальцями та поставте в морозильну камеру на годину-дві.

Інгредієнти:

  • 200 г стебел селери
  • 1 паковання бейбі шпинату
  • 1 зелене яблуко
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 1 банан
  • 1 ст. л. меду (за бажанням)
  • 1 см кореня імбиру
  • 160-200 мл холодної питної води

Спосіб приготування:

Овочі та фрукти помийте і просушіть, за потреби почистьте від шкірки. Видаліть з яблука насіннєву коробочку та наріжте фрукту шматочками.

У чашу блендера викладіть 200 г стебел селери, шматочки банана та яблука, 1 см кореня імбиру та паковання бейбі шпинату. Подрібніть інгредієнти до однорідності.

Додайте до смузі також 1 ст. л. лимонного соку, 1 ст. л. меду (за бажанням) та, приблизно, 160-200 мл холодної питної води. Ретельно перемішайте та подавайте у високій склянці. Раніше ми писали,

Раніше ми писали, що запоріжанка поділилась секретом приготування смачних бананових сирників.

Джерело

Новости Запорожья