Розповідаємо як приготувати смачний та простий кекс
Випічка — завжди гарно підходить і до свят, і просто, щоб порадувати себе та близьких смаколиком. Тому сьогодні розповідаємо як приготувати «Осінній кекс» із гарбузом та горішками. Рецептом поділилася Тетяна Щупак на сайті Cookpad.
Читайте також: Час для яблучних пирогів з корицею — готуємо за рецептом української господині
Для приготування знадобиться:
- 2 яйця
- 100 г цукру
- 200 г гарбуза
- 80 мл олії
- 180 г борошна
- по 1 ч. л. розпушувача, імбиру сушеного
- 0,5 ч. л. соди
- 50-70 г горішків
- 70 г журавлини
- 1 ст. л. кориці
Для крему потрібно взяти:
- 50 г цукрової пудри
- цедру лимона
- сік половини лимона
- 200 г крем сиру
Збиваємо яйця разом із цукром до світлої піни, додаємо тертий гарбуз та ретельно перемішуємо. Вливаємо олію та перемішуємо знову.
Додаємо до суміші борошно, розпушувач, соду, імбир і корицю. Журавлину та горіхи також додаємо до тіста та трохи перемішуємо, щоб вони рівномірно розподілилися по суміші.
Виливаємо тісто у форму для кексу та випікаємо при 180°C протягом 30-40 хвилин. Поки приготуємо крем — просто змішаємо крем-сир з пудрою, лимонною цедрою та соком. Добре перемішуємо — і крем готовий.
Коли кекс спечеться, прикрашаємо його кремом та прикрашаємо, за бажанням.
Раніше ми розповідали як приготувати смачний торт Наполеон за секретами запорізької господині.