Вийде смачним та соковитим – добірка маринадів для шашлика

Вийде смачним та соковитим – добірка маринадів для шашлика

Варто спробувати кожен з них

Зазвичай, на Великдень родини та друзі збираються разом, аби відзначити велике свято, відпочити на природі під час пікніку. Незмінний атрибут, окрім паски та крашанок, ще й шашлик. Радимо, як його смачно замаринувати.

Читайте також: Лаваш вдома на швидкоруч: як просто приготувати його на пательні

Хвойний маринад для свинини від Євгена Клопотенка

  • 1 ст.л. сухого орегано
  • 1-2 перців чилі
  • 1 ч.л. сухої гірчиці
  • сіль
  • гілочки ялівцю
  • 3 ст. л. яблучного чи винного оцту (можна замінити соняшниковою олією)

Гілочки ялівцю притисни ножем, щоб вони вивільнили хвойний аромат, і лише потім додавай до м’яса. А перець чилі попередньо не забудь нарізати слайсами.

Маринад для баранини від Аліка Мкртчяна

  • 5 ст. л. оливкової олії
  • 2 кг помідорів
  • 2 кг цибулі ріпчастої червоної
  • 5 зубчиків часнику
  • 100 г кінзи
  • 100 г базиліку
  • 100 г петрушки
  • трохи білого сухого вина
  • сіль
  • суміш перців

Така кількість інгредієнтів потрібна для 3-4 кг м’яса. Зважай на це при розрахунках.

Радимо не економити на помідорах та цибулі, адже вони пом’якшують м’ясо. А маринувати його потрібно за добу до смаження — це дасть найкращий аромат.

Читайте також: Шашлик буде ідеальним: рецепти оригінальних маринадів від відомого шеф-кухаря

Йогуртовий маринад для курки та індички від Євгена Клопотенка

  • копчена паприка
  • цедра 1 лимону
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • густий несолодкий йогурт
  • перець
  • сіль

Тут складних рецептів не буде. Достатньо перемішати всі інгредієнти та залишити м’ясо маринуватися.

Також ми публікували рецепти смачних закусок, які можна приготувати для пікніка.

Джерело

Новости Запорожья