Як приготувати кальцоне в домашній умовах
Ніжне дріжджове тісто та соковита начинка завжди круто поєднуються, а надто коли йдеться про кальцоне. Це традиційна італійська страва, яка виглядає не дуже типово для піци, втім ви легко можете зробити її в домашніх умовах за рецептом шеф-кухаря Євгена Клопотенка.
Читайте також: Сирні палички в духовці за рецептом шеф-кухаря – як приготувати
Поради з приготування кальцоне
Класичне кальцоне зазвичай наповнюють моцарелою, рикотою, помідорами, шинкою або салямі, базиліком або орегано. У цьому рецепті маємо дещо спрощений варіант. Шеф-кухар поєднав соус пелаті, шинку та моцарелу, а для цікавішого смаку додав трохи печериць. Втім, ви можете експериментувати з інгредієнтами за бажанням. Перед подачею можна додатково прикрасити піцу свіжою руколою та пластівцями пармезану.
Інгредієнти:
Для тіста
- 250-270 г борошна
- ½ ч. л. солі
- 1 ч. л. цукру
- 3 г сухих дріжджів
- 150 мл води
- 1 ст. л. олії
Для піци
- 100 г соусу пелаті
- 74 г печериць
- 75 г шинки
- 90 г моцарели
- 1 ч. л. оливкової олії
Спосіб приготування:
Змішайте у мисці 250-270 г борошна, ½ ч. л. солі, 1 ч. л. цукру, 3 г сухих дріжджів. Додайте 150 мл теплої води та 2 ст. л. олії. Замісіть тісто. Дайте йому відпочити протягом 50 хвилин. Далі розкачайте тісто у корж діаметром приблизно 38 см. Змастіть одну половину 100 г соусу пелаті.
Поріжте слайсами 75 г печериць, 75 г шинки та натріть на велику тертку 90 г моцарели. Викладіть ці інгредієнти на соус шарами: спочатку печериці, далі шинка та сир.
Загорніть кальцоне іншою стороною тіста та скріпіть його по краю, як показано на фото.
Випікайте піцу протягом 12-15 хвилин при 220 градусах на режимі верх-низ. Перед подачею змастіть готову піцу 1 ч. л. оливкової олії за допомогою кондитерської кісточки. Нехай смакує!
Раніше ми писали, як приготувати вергуни на кефирі за простим рецептом Євгена Клопотенка.