Вибух смаку: рецепт м’ятого пирога, який «розриває» інстаграм

Вибух смаку: рецепт м'ятого пирога, який "розриває" інстаграм

Як приготувати м’ятий пиріг — мінімум зусиль дають максимальний результат 

Рецепт цієї випічки просто розриває інстаграм. Це м’ятий пиріг з тіста філо — справжній вибух смаку: хрусткий, часниковий, з сиром. Так вважає український ресторатор, експерт з хлібопечення Ігор Лаврешин. Рецептом він поділився на своїй сторінці в інстаграмі.

«Це той випадок, коли мінімум зусиль дають максимальний результат. Це вийде у кожного, гарантую!» —  каже Ігор Лаврешин.

Читайте також: Готуємо сирні рогалики з джемом — рецепт від відомого українського ресторатора

Що потрібно:

• Тісто філо – 1 упаковка (400-450 г)

• Сир (суміш, ідеально моцарела плюс пармезан) – 250-300 г

• Оливкова олія – 100 мл

• Часник – 3-4 зубчики

• Яйця – 2 шт.

• Молоко (або вершки 10%) – 200 мл

• Свіжий розмарин – 2-3 гілочки

• Сіль, чорний перець – за смаком.

Як готувати

1. Підготовка. Розігрійте духовку до 180°C. Часник дрібно наріжте або пропустіть через прес і змішайте з оливковою олією. Дайте трохи настоятися.

2. Формування. Форму для випікання (діаметр 24-26 см) змастіть олією. Листи тіста філо (можна брати по два листи разом) зберіть у “гармошку” або “троянду”, як на відео (нижче). Щільно викладіть їх у форму.

3. Перше випікання. Рівномірно полийте зморщене тісто часниковою олією. Поставте в духовку на 15-20 хвилин. Тісто має стати золотим і хрустким.

4. Заливка. Поки пиріг печеться, збийте яйця з молоком (або вершками), сіллю та перцем. Натріть сир на крупній тертці.

5. Друге випікання. Дістаньте гарячий пиріг з духовки. Щедро та рівномірно посипте його сиром, намагаючись потрапити і між складками тіста.

6. Акуратно залийте пиріг яєчно-молочною сумішшю. Зверху покладіть гілочки свіжого розмарину.

7. Поверніть у духовку ще на 20-25 хвилин, доки заливка не “схопиться”, а сир не розплавиться і не зарум’яниться до красивої скоринки.

Що таке тісто філо

Це розкачане до напівпрозорості прісне витяжне тісто, з якого виготовляють ніжну, крихку, шарувату випічку.

Філо замішують із пшеничного борошна, води та олії — це базовий склад.

Читайте також: Осінній десерт — як приготувати сирно-гарбузову запіканку (відео)

Філо має грецьке походження, але подібне тісто є у кухнях інших народів Середземномор’я та Близького Сходу.

Можна зробити самим, а можна купити готове тісто.

Ми писали, як приготувати вдома тісто для лазаньї та пасти — рецепт з відео.

Джерело

Новости Запорожья