Як вдома приготувати томатні заварні булочки
Не знаєте, що приготувати з ікри минтая? Спробуйте томатні заварні булочки «Шу» за рецептом шеф-кухаря та судді «МайстерШеф» Володимира Ярославського.
Цей рецепт – приклад неперевершеного поєднання ніжної ікри минтая та заварного тіста. Булочки швидко розлетяться за сімейним столом.
Читайте також: Смачна та ситна пісна страва — готуємо рагу з цвітної капусти та грибів з особливим інгредієнтом (відео)
Інгредієнти:
Для “Шу”:
- 130 г томатів у власному соку
- 55 г вершкового масла
- 80 г борошна
- 2 яйця + жовток
- сіль
- сир, наприклад, чедер або грюйєр
Для начинки:
- 180 г вершкового сиру
- 180 г ікри минтая
- петрушка, дрібно порізана
- перець
- цедра лимона
Спосіб приготування:
Пробийте томати у власному соку в блендері та перетріть через сито, щоб позбутися насіння.
До томатів додайте вершкове масло і майже доведіть до кипіння. Додайте дрібку солі, борошно та заваріть масу, ретельно помішуючи її лопаткою.
“Посушіть” тісто в сотейнику після згортання маси ще хвилину. Дайте масі охолонути.
У остигле тісто додайте по одному яйця і добре вимішайте руками або міксером. Суміш має зісковзувати з ложки.
Викладіть на деко за допомогою ложки або кондитерського мішка. Збризніть зверху водою та посипте тертим сиром.
Нагрійте духовку до 250 С. Поставте булочки в добре розігріту духовку і вимкніть її. Через 8-10 хвилин знову увімкніть духовку на 180-185 С. Готуйте без конвекції. Допікайте ще 18-20 хв, ближче до кінця готування перевіряйте булочки частіше – вони не повинні сильно підрум’янитися.
Дайте заварним булочкам трохи охолонути на деку й акуратно зніміть лопаткою.
Трохи змастіть булочки вершковим маслом.
Приготуйте начинку. Для цього всі інгредієнти для начинки змішайте лопаткою, додайте мелений перець за смаком.
Наповніть булочки “Шу” начинкою за допомогою кондитерського мішка.
Раніше ми писали, що запоріжанка поділилась секретом приготування смачних бананових сирників.