Тертий ягідний пиріг за рецептом Лізи Глінської – як приготувати

Тертий ягідний пиріг за рецептом Лізи Глінської – як приготувати

Цікавий рецепт тертого пирога

Пропонуємо вам приготувати тертий ягідний пиріг – рецепт із книги шеф-кухарки і переможниці «МайстерШеф» Лізи Глінської. Шеф-кухарка говорить, що пиріг вас підкорить. Готується легко, а з’їдається швидше.

Читайте також: Несподіваний смак – відомий шеф-кухар розповів як замаринувати черешню

Інгредієнти: (на квадратну форму 20×20 см)

Пісочне тісто:

  • 150 г вершкового масла
  • 220 г пшеничного борошна
  • 70 г горіхового борошна (або мигдальних пластівців)
  • 70 г цукру
  • 1 яйце (50 гр)
  • 1 г солі

Ягідна начинка:

  • 700 г ягід (малина, чорниця, чорна смородина, ожина, полуниця)
  • 100 г цукру
  • 40 г кукурудзяного крохмалю
  • прянощі (кориця, бадьяна, порошку кардамону — за бажанням)

Спосіб приготування:

У кавомолці пробиваємо мигдалеві пластівці з борошном до стану борошна. Додаємо цукор та кубики холодного вершкового масла. Розтираємо кінчиками пальців до стану крихти. Додаємо яйце та замішуємо тісто.

Ділимо тісто на дві частини — 1/3 та 2/3.

2/3 розкочуємо товщиною 3-4 мм між двома листами пергаменту, заміряємо формою, зайве зрізаємо ножем.

Тертий ягідний пиріг за рецептом Лізи Глінської – як приготувати

Розкатане тісто відправляємо на годину в холодильник, 1/3 частину обертаємо харчовою плівкою і забираємо в морозилку.

З’єднуємо ягоди з цукром та кукурудзяним крохмалем. Замість ягід можна взяти персик, абрикос, сливу.

Тертий ягідний пиріг за рецептом Лізи Глінської – як приготувати

Тісто, що відпочило, укладаємо у форму. Засипаємо ягоди, натираємо на великій тертці заморожене тісто.

Випікаємо при температурі 170˚С близько 40 хвилин. Смачного!

Раніше ми писали рецепт лінивих вареників від Лізи Глінської.

Джерело

Новости Запорожья