Рецепт швидкого та простого приготування тефтель
Завдяки приготуванню в духовці страва виходить не лише по-особливому ніжною, але й простішою в приготуванні, адже вам не доведеться стояти біля плити. Соковиті тефтелі з томатним соусом за рецептом шеф-кухаря Євгена Клопотенка ідеально підійдуть майже до будь-якого гарніру.
Читайте також: Приготуєте за 15 хвилин – рецепт смачних макаронів із грибами та сиром
М’ясо. Ви можете взяти вже готовий свинячий чи свинячо-яловичий фарш або ж приготувати його власноруч. Для цього найкраще підійдуть свинячий ошийок та лопатка, можна взяти також грудинку чи окіст. Охолоджене м’ясо наріжте, (за потреби відділивши його від кісток) та пропустіть через м’ясорубку (можна двічі). Якщо в обраному шматочку м’яса зовсім мало жиру, можна додати трохи сала, щоб фарш не вийшов сухим. Вимішайте масу руками, відбийте та додавайте до рису.
Рис краще обирати круглозернистий, адже завдяки вищому вмісту крохмалю, він виходить більш клейким та краще зв’язує фарш.
Інгредієнти:
- 500 г свинячого фаршу або свинини
- 100 г рису
- 2 ст. л. олії для смаження
- 2 ст. л. томатної пасти
- 1 ч. л. цукру
- 250 мл гарячої води
- 1 цибулина
- сіль та перець до смаку
Спосіб приготування:
100 г рису промийте, викладіть в каструлю та залийте чистою холодною водою так, щоб вона повністю покрила рис. Доведіть воду до кипіння, зменште вогонь та варіть рис 5-7 хв на маленькому вогні. Потім відкиньте крупу на друшляк, злийте воду та трішки охолодіть.
Цибулину почистьте, наріжте дрібними кубиками та обсмажте з 1 ст. л. олії 5-7 хв або до золотавості. Додайте цибулю до рису.
Додайте до рису також 500 г свинячого фаршу, сіль та перець до смаку та перемішайте. Вологими руками сформуйте кульки, приблизно по 60 г кожна та викладіть їх в змащену олією форму для запікання.
В окремій ємності змішайте 2 ст. л. томатної пасти з 250 мл гарячої води, посоліть до смаку, додайте 1 ч. л. цукру. Залийте отриманим соусом тефтелі.
Форму накрийте фольгою та запікайте тефтелі у розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хв.
Раніше ми писали, що запоріжанка поділилась секретом приготування смачних бананових сирників.