Цікавий рецепт молодої картоплі
З салом та маком, саме так картоплю готували на Вінниччині багато років тому. Це несподіване поєднання, але страва здивує своєю текстурою та яскравим смаком.
У сезон молодої картоплі шеф-кухар та суддя «МайстерШеф» Володимир Ярославський пропонує приготувати її з маком. За бажанням можна додати сало, а готову страву подавайте зі свіжим кропом.
Читайте також: Пиріжки, які довго не зіпсуються без холодильника — рецепт Євгена Клопотенка
Інгредієнти:
- Картопля молода 800 г
- Сало 80 г
- Мак 40 г
- Часник 5 зубчиків
- Сіль та мелений духмяний перець за смаком.
Спосіб приготування:
Картоплю залити холодною водою на 20-30 хвилин, потім почистити жорсткою стороною губки, знявши тільки тоненьку шкірку.
У каструлю насипати картоплю, залити доверху холодною водою, посолити, довести до кипіння і варити 20-25 хвилин на повільному вогні.
Мак обсмажити на сухій, добре розігрітій пательні декілька хвилин і висипати в миску.
Сало дрібно нарізати, висмажити в шкварки, потім зменшити вогонь і додати до сала дрібно посічений часник та обсмажити його на дуже маленькому вогні 10-15 секунд.
Картоплю додати до шкварок, добре просмажити й додати мак. Подавати з отриманою юшкою та нарізаним кропом.
Раніше ми писали про рецепт смачної закуски від запорізької господині.