Справжня класика домашньої української кухні — як приготувати смачну печеню з картоплі та м’яса в духовці

Справжня класика домашньої української кухні - як приготувати смачну печеню з картоплі та м'яса в духовці

Готуємо картоплю з м’ясом в духовці — рецепт від Євгена Клопотенка

Печеня з картоплі та свинини — справжня класика домашньої української кухні. Поживна, гаряча та ароматна, вона просто створена для затишного сімейного обіду чи вечері. Так вважає відомий шеф-кухар Євген Клопотенко, який поділився рецептом печені з м’ясом на своєму сайті klopotenko.com.

Читайте також: Просто та ситно — готуємо знаменитий чернівецький фастфуд

Завдяки тривалому запіканню м’яса в духовці під кришкою воно виходить дуже м’яким та ніжним, а картопелька у вершковому соусі зі спеціями складає йому ідеальну пару.

Яке м’ясо обрати

Найкраще для такої печені підійде антрекот зі свинини — відріз м’яса між хребтом та ребрами або свинячий же ошийок. Якщо ж ви хочете дієтичнішу версію печені, можна взяти яловичину або індичку, в останньому випадку надавайте перевагу стегнам, адже грудка може вийти не достатньо соковитою.

Якщо немає горщика

Запечена у глиняному горщику печеня виходить особливо смачною. Але за потреби замінити можна використати також керамічну, цільну металеву або скляну форму для запікання, гусятницю, чавунний казанок чи жаровню. А замість спеціальної кришки накрити страву можна простим листом фольги.

Що потрібно на чотири порції печені з картоплею та м’ясом

  • 500 г свинини
  • 1 цибулина
  • 2 ст. л олії для смаження
  • 1 кг картоплі
  • 1 ч. л меленої паприки
  • ½ ч. л карі
  • 250 мл вершків, жирністю 33 %
  • сіль та перець до смаку.

    Як готувати

    Наріжте 500 г свинини однаковими за розміром кубиками, а цибулину — півкільцями. Почистьте кілограм картоплі та наріжте її кубиком.

    Обсмажте свинину з 2 ст. л олії до рум’яності, додайте на пательню також нарізану цибулю та смажте інгредієнти ще 3-4 хв. Посоліть та поперчіть м’ясо з цибулею собі до смаку, перемішайте та перекладіть у горщик або форму для запікання.

    На тій же пательні обсмажте також нарізану кубками картоплю 5-8 хв, додайте до неї ½ ч. л карі, 1 ч. л меленої паприки та сіль до смаку.

    Читайте також: Смак літа взимку — готуємо сирник з яблуками

    Обсмажену картоплю також перекладіть у глечик до м’яса, залийте інгредієнти 250 мл вершків, закрийте кришкою або фольгою та запікайте 50 хв у розігрітій до 180 градусів духовці (режим нагрівання “верх-низ”). Щоб перевірити готовність страви, проштрикніть картоплину виделкою — вона повинна бути м’якою.

    Ми писали як приготувати смачну та корисну квашену капусту — простий перевірений рецепт.

    Джерело

    Новости Запорожья