Сподобається кожній дитині – як приготувати популярні кокосові цукерки бала баяна (рецепт)

Сподобається кожній дитині – як приготувати популярні кокосові цукерки бала баяна (рецепт)

Як швидко приготувати популярні кокосові цукерки

Цей десерт завірусився у всіх соцмережах. Бала баяна готується доволі швидко та просто. Це такі собі солодкі кокосові цукерки у карамелі. Тож якщо ви любите солоденьке, вони вам точно сподобаються. Рецептом приготування поділився шеф-кухар Євген Клопотенко.

Читайте також: Домашній тархун — як приготувати освіжаючий напій без хімії

Що таке бала баяна

Бала баяна — це традиційний бразильський десерт, особливо популярний у північно-східному регіоні Бразилії, зокрема в штаті Байя. Це цукерки на основі згущеного молока, часто з ароматом кокоса, ванілі або з додаванням фруктових есенцій. Зверху вони покриті тонким шаром карамелі або глазурі червонуватого кольору.

Приготування кокосової маси

Не пересушіть стружку, смажити її не треба, просто прогрійте із рештою інгредієнтів. Якщо кокос дуже сухий, можна додати 1-2 ст. л. молока або вершків. Інтенсивно мішайте масу, особливо по краях пательні, щоб уникнути пригорання згущеного молока. Текстура готової маси має бути тягуча, але така, що тримає форму. Якщо «розтікається» — готуйте ще хвилину-дві. Коли будете формувати цукерки, можна робити це мокрими руками, щоб було легше досягти ідеальної форми.

Як зробити ідеальну карамель

Карамель може кристалізуватися, якщо мішати її під час варіння. Якщо хочете розподілити тепло, просто обертайте сотейник легенько круговим рухом. Колір — ваш індикатор. Як тільки карамель стане янтарною (не темно-коричневою!), знімайте з вогню. Занурюй кульки в карамель, поки вона гаряча. Якщо охолола, можна трохи підігріти її, але обережно, щоб вона не підгоріла. Глазурувати треба швидко, бо карамель застигає миттєво. Краще працювати вдвох або робити все поетапно. Обов’язково застеліть поверхню, на яку викладатимете кульки.

Інгредієнти:

  • 160 г кокосової стружки
  • 380-400 мл згущеного молока
  • 40 г масла
  • 200 г цукру
  • 100 мл води
  • 1 ч. л. лимонного соку

Спосіб приготування:

Викладіть на суху пательню 160 г кокосової стружки, 380 мл згущеного молока та 40 г масла. Готуйте на середньому вогні протягом 7 хвилин, добре обʼєднавши всі інгредієнти. Далі викладіть масу на тарілку та дайте їх охолонути.

Сформуйте з кокосової маси цукерки по 20 г. У кожну кульку помістіть зубочистку.

Для карамелі додайте у сотейник 200 г цукру, 100 мл води та 1 ч. л. лимонного соку. Варіть карамель приблизно 5 хвилин без помішування до легкого коричневого кольору до загустіння.

Занурте цукерки у карамель, щоб вона повністю покривала кожну кульку.

Далі викладіть їх на пергамент та дайте охолонути та стабілізуватися. Нехай смакує!

Раніше ми писали, як приготувати смачні вареники з вишнею.

Джерело

Новости Запорожья