Цей смак — гармонія протилежностей: солодкість і пряність, м’якість і вогонь, що розкриваються поступово
Осінь — час експериментів на кухні. І якщо вам здається, що варення може бути лише солодким — спробуйте «Східну ніч». Це новий авторський рецепт запорізької господині Марини Гармаш 2025 року, де яскравий гострий перець поєднався з інжиром, курагою, журавлиною та ароматними спеціями.
Рецептом Марина Гармаш поділилася у своїй кулінарній спільноті на фейсбуці.
Читайте також: Маринований перець без варіння — рецепт простої гострої заготовки від запорізької господині
«Яскраве, неймовірне, просто вибух смаку та аромату. Шматочки кураги, інжиру, журавлини в поєднанні з гострим та солодким перцем разом зі спеціями утворюють ідеальну гармонію. Такого смаку ви ще точно ніде не пробували. «Східна ніч» прекрасне доповнення до сирної тарілки, морозива, смаженого чи запеченого м’яса.
Чудово підійде до брускети чи кави. Солодка нотка плавно відкриває пряну, поступово надає перевагу теплому та приємному гострому смаку. Цей смак лагідний, наче бережно зігріває тебе з середини. Тут уявити важко, хочеться, щоб ви обов’язково це відчули. Хочеться описати варення одним словом, це просто насолода», — розповіла про це незвичайне варення Марина Гармаш.
Вага перців вказана в очищеному вигляді. Солодкий перець без насіння, гострий з насінням. Зверніть увагу, в цьому варенні присутній яблучний оцет. Вихід з порції — на фото.
Потрібно: 1 кг солодкого перцю, 1 кг гострого перцю, 1, 5 кг цукру, 250 гр кураги, 150 гр інжиру, 250 гр журавлини, 300 мл яблучного оцту 6 %, 0, 5 ч. л. кориці, 1 ч. л. імбиру, 1 ч. л. розмарину.
Приготування:
1. Солодкий та гострий перець подрібніть за допомогою подрібнювача чи м’ясорубки.
2. Прогрійте оцет разом з цукром до розчинення, додайте перець, проваріть з моменту закипання 30 хвилин.
3. Промийте сухофрукти, наріжте кубиками інжир та курагу.
4. Через 30 хвилин після варіння перцевої маси додайте наші сухофрукти та спеції.
5. Проваріть ще 20 хвилин закатайте, вкутайте.
Раніше ми розповідали, як приготувати соус «солодкий чилі» за рецептом господині Марини Гармаш.