Соковита курка на свята – як приготувати за рецептом шеф-кухаря

Соковита курка на свята – як приготувати за рецептом шеф-кухаря

Рецепт соковитої курки

В ідеалі за рецептом шеф-кухаря Володимира Ярославського у вас вийде запашна і соковита курка, з ніжним м’ясом всередині та ароматом прянощів. Можливо, цей рецепт стане вашою фірмовою стравою на свята.

Читайте також: Незвично та смачно — як приготувати фаршированих кальмарів

Інгредієнти:

  • 1 ціла курка — 2 кг
  • картопля, батат, цибуля — на гарнір

Маринад:

  • 200 г вершкового масла
  • цедра 1 великого лимона
  • кілька гілочок розмарину
  • 3 великих зубчики часнику
  • 1 велика ложка меду
  • сіль, коріандр, паприка, сухий часник та томати, куркума, гірчиця, пажитник, базилік, кріп, чорний перець — за бажанням

Спосіб приготування:

Підготувати курку — промити, видалити шию. Усередині натерти спеціями. За бажанням цей етап можна замінити пресолтингом курки на ніч: на 2 літри води 50 г солі.

У м’яке масло додати цедру лимона (або іншого цитруса), подрібнений розмарин, часник, мед і спеції. Усе перемішати.

Обережно підняти шкірку і під неї помістити ароматне масло. Таке треба зробити і на грудці, і на ніжках. Усередину покласти розрізаний лимон і зв’язати курку шпагатом.

Змастити курку трішки олією або залишками масла.

На деко викласти курку, поруч нарізану картоплю, цибулю чи інші коренеплоди — усе трохи змащене маслом або олією, посипане спеціями.

Запікати в духовці при температурі 175 градусів. Режим: конвекція верх/низ. Близько 1,5 години, але перевіряйте готовність! Може знадобитися ще 10-15 хвилин.

Якщо якісь частини курки підрум’янюються швидше, прикрийте їх фольгою, щоб отримати рівномірний колір.

Раніше ми розповідали  як приготувати полтавські галушки з куркою

Джерело

Новости Запорожья