Відмінна пісна страва з доступних інгредієнтів, на смак трохи нагадують ліниві пиріжки з капустою
Швидко, смачно і корисно — сьогодні пропонуємо приготувати оладки з молодої капусти за рецептом запорізької господині Марини Гармаш. Зараз — якраз сезон молодої капусти, тож якщо ви шукаєте щось просте. недороге та цікаве, це — саме те, що треба.
Читайте також: Легкий та ніжний — рецепт гречаного хліба в духовці від запорізької господині
Потрібно: 250 мл теплої води, 1 ч. л. цукру, 1 ч. л. сухих дріжджів, 1 ч. л. солі, 100 гр молодої капусти, 1, 5 ст. борошна пшеничного ( стакан 250 мл, без гірки).
Приготування:
1. Наріжте капусту.
2. У теплу воду додайте цукор та дріжджі. Перемішайте, залиште на 2-3 хвилини.
3. Додайте сіль, борошно, перемішайте.
4. Додайте капусту в тісто, ще раз перемішайте до однорідності. Тісто за консистенцією як густа сметана.
5. Накрийте кришкою, залиште на 25-30 хвилин, для підходу. Намагаючись не перемішувати, набирайте тісто ложкою змоченою у воді.
6. Готуйте на повільному вогні без кришки.
7. Перекладіть оладки на паперовий рушник. Такі оладки смачні як у холодному, так і в гарячому вигляді.
Раніше ми розповідали, як приготувати домашній хліб із цільнозернового борошна у духовці.