Смакота: салат із запеченим курячим м’ясом, баклажанами і кабачками — готуємо за рецептом Євгена Клопотенка

Смакота: салат із запеченим курячим м'ясом, баклажанами і кабачками - готуємо за рецептом Євгена Клопотенка

Готуємо салат із запечених овочів та курятини — смачно та корисно

Ми звикли, що салат – це нарізані огірки з помідорами влітку та мімози і олів’є взимку. Ну і десь там ще існують Цезар і грецький. Але салат – це величезний простір для творчості та найрізноманітніших поєднань смаків, текстур і кольорів.

Читайте також: Абрикосовий сезон — готуємо дуже смачний домашній сік: особисто випробувано

Так вважає відомий шеф-кухар Євген Клопотенко і пропонує на своєму сайті klopotenko.com приготувати м’ясний салат з куркою та запеченими баклажанами, кабачками та солодким перцем.

Поради від Євгена Клопотенка щодо приготування салату

Для зручності та економії часу, ви можете використати для салату вже заздалегідь приготовлене куряче м’ясо (запечене або відварене). У такому разі на дві порції салату вам знадобиться 250 г готового м’яса.

Овочі нарізайте у довільний спосіб, як вам більше подобається та зручніше їсти.

Кабачки з баклажанами обирайте свіжі, молоді та невеликі за розміром, адже саме у таких овочів тонка шкірка, найбільше смаку та користі.

Оливкову олію для заправки салату використовуйте Extra Virgin Olive Oil, тобто олію першого холодного віджиму з відібраних оливок.

Що потрібно для салату

  • 200 г кабачків
  • 200 г баклажанів
  • 200 г солодкого перцю
  • 25 мл рослинної олії
  • 10 г гірчиці
  • 500 г сирого філе курячого стегна (250 г відвареного)
  • 50 мл оливкової олії
  • 10 г соєвого соусу
  • сіль за смаком
  • зелень петрушки 2-3 гілочки.

Як готувати

Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. 200 г кабачків, 200 г баклажанів, 200 г солодкого перцю добре помийте та висушити рушником, солодкий перець очистьте від насіння і плодоніжки. Овочі наріжте, посоліть за смаком, полийте 25 мл рослинної олії та запікайте в духовці 15 хв при 180 градусах.

500 г філе курячого стегна змастіть 10 г гірчиці та залиште маринуватися на 25 хв. Потім викладіть м’ясо на змащене олією деко та запікайте 18 хв при температурі 180 градусів. Дайте м’ясу трохи охолонути та поріжте шматочками.

Приготуйте заправку: змішайте 50 мл оливкової олії та 10 г соєвого соусу.

Читайте також: Переосмислення класики — рецепт салату Цезар від Євгена Клопотенка (фото)

Наріжте 2-3 гілочки петрушки. У салатницю викладіть запечені та злегка охолоджені овочі, шматочки запеченої курки, полийте заправкою, посипте нарізною петрушкою та перемішайте. Салат готовий!

Ми писали, як приготувати малосольні огірки за дуже простим рецептом — впорається й кулінар-початківець. 

Джерело

Новости Запорожья