Смакота по-українські – як приготувати качку з галушками за рецептом Володимира Ярославського

Смакота по-українські – як приготувати качку з галушками за рецептом Володимира Ярославського

Цікавий рецепт української страви

Традиційна українська кухня не закінчується борщем. Є в нас і такі пишні страви, як качка з галушками. Шеф-кухар, ресторатор і суддя шоу «МастерШеф» Володимир Ярославський ділиться рецептом, який нагадує про дитинство.

Читайте також: «Бочки» з кабачків зі свининою, сиром та помідорами — рецепт неймовірно смачної вечірі

Ця страва виходить надзвичайно поживною, тому ідеально впишеться у колоритне святкове застілля з великою кількістю гостей.

Інгредієнти:

  • Качка 2 кг
  • Цибуля 3 шт
  • Морква 3 шт
  • Олія 40 мл
  • Сіль, перець чорний мелений та духмяний мелений за смаком
  • Паприка 1 ст л
  • Вода 2 л
  • Вино біле сухе 50 мл
  • Зелень 20 г

Для галушок:

  • Кефір 270 мл
  • Яйця 1 шт
  • Борошно 500 г
  • Сода харчова 8 г
  • Сіль 5 г

Спосіб приготування:

Качку добре помийте і розріжте на 8-12 шматків разом з кістками. Нагрійте казан, додайте олію та обсмажте шматки качки до рум’яності. Додайте нарізані шматочками моркву та цибулю й обсмажте разом з качкою до золотистого кольору.

Додайте сіль, спеції, паприку, біле вино і воду. Тушкуйте на повільному вогні, поки качка не стане м’якою, приблизно 1 годину.

Поки качка томиться, приготуйте тісто на галушки. У великій мисці змішайте кефір, яйце та сіль. Додайте борошно та соду і швидко замісіть тісто.

Тісту треба постояти 20 хвилин. Потім посипте робочу поверхню борошном, викладіть на неї тісто і наріжте з нього невеликі шматочки галушок.

Коли качка приготується, має бути багато смачної, наваристої юшки. Галушки киньте прямо в киплячу рідину, накрийте кришкою і тушкуйте 3 хвилини.

Перемішайте, додайте посічену зелень і вимкніть вогонь. Їсти треба одразу. Смачного!

Раніше ми писали, як приготувати салат із запеченим курячим м’ясом, баклажанами і кабачками.

Джерело

Новости Запорожья