Приготування варення трохи затягується, однак результат того вартий
Цього року врожай абрикосів дійсно вражає своєю кількістю, тому розповідаємо вам ще одну варіацію як їх застосувати. Сьогодні розповідаємо як зробити з них варення.
Читайте також: Як приготувати пісочний пиріг зі сливами за рецептом відомої актриси — нереальна смакота
Інгредієнтів нам знадобиться не так вже й багато:
- абрикоси – 1 кг;
- цукор – 1 кг;
- лимонна кислота – 0,5 чайної ложки.
Для початку добре промийте абрикоси та видаліть кісточки. Розділіть абрикоси навпіл та викладіть їх «ямочками» від кісточки вгору в тару для варіння варення. Кожен ряд ретельно просипте цукром та залиште так на ніч.
Поставте місткість з абрикосами на вогонь та постійно помішуйте, аби всі плоди рівномірно проварилися. Доведіть варення до кипіння та варіть на повільному вогні приблизно 35 хвилин, періодично знімаючи піну.
Опісля додайте у варення лимонну кислоту і варіть ще 5 хвилин. Гаряче варення розлийте по чистим сухим банкам, закрийте кришками. Закутайте в ковдру і залиште до повного охолодження.
Раніше ми також розповідали як приготувати легкий весняно-літній салат з фруктами та горіхами.