Смак літа взимку — готуємо сирник з яблуками

Смак літа взимку - готуємо сирник з яблуками

Як приготувати сирник з яблуками — два рецепти

Рецептом сирника з яблуками у групі «Домашні рецепти» у фейсбуці поділилась його адміністратор Марина Гончарова. Рецепт розрахований на форму для випікання розміром 25 х 3 5х 5 см. Марина також повідомила, що це рецепт Лілії Цвіт, а пекла і фотографувала Галина Буц.

Читайте також: Солоні сирники із зеленню – як приготувати за рецептом Володимира Ярославського

В кінці публікації — ще один варіант рецепта приготування сирника з яблуками, без борошна і більш простіший, від Тетяни Москаль, адміністраторки групи «Кулінарне мистецтво» у фейсбуці.

Що потрібно

Тісто:

600 г борошна,

1 ч. л розпушувача,

250 г маргарину (або масла),

2 яйця,

100 г цукру,

120 г сметани.

Яблучна маса:

2 кг яблук (вага нечищених),

170 г цукру,

1 ст. л соку лимона або води,

2 п. (по 40 г) киселю апельсинового або крохмалю.

Сирна маса:

1,7 кг сиру,

5 яєць,

200 г цукру,

1 п. ванільного цукру,

2 п. (по 40 г) пудингу ванільного (або крохмалю).

Як готувати

Тісто:

Борошно змішати з розпушувачем і перетерти з маргарином або маслом до крихт. Додати решту продуктів, замісити тісто. Поділити на 1/4 і 3/4, покласти в холодильник мінімум на 2 год.

Яблучна маса:

Яблука почистити від шкірки, порізати скибками, засипати цукром, додати лимонний сік, перемішати. Тушкувати на малому вогні помішуючи до м’якості. Наприкінці додати кисіль або крохмаль, перемішати, вимкнути вогонь, накрити кришкою.

Сирна маса:

Сир перемолоти, додати решту продуктів і цедру 1 лимона, збити міксером до однорідності. Сирна маса має нагадувати крем, має бути не надто густа.

Викласти більшу частину тіста на пергамент, розкотити, підсипаючи борошно, за розміром форми й сформувавши бортики близько 3 см. Викласти на тісто яблучну масу (можна ще теплу), на неї сирну масу, шматочки решти тіста (можна його заморозити й потерти). Пекти при 180 ОС приблизно 1 год, охолодити у формі.

Сирник з яблуками від Тетяни Москаль

Потрібно:

Форма діаметром 22 см

1 кг сиру домашнього

4 яйця

4 ст. л сметани

4 ст. л манки

4 ст. л цукру (можна корегувати на свій смак)

1 п. киселю з будь-яким смаком

Все збити блендером, додати порізані кубиками яблука.

Пекти при 180″ приблизно 1 год.

Смачного!

Ми писали, що запоріжанка поділилась секретом приготування смачних бананових сирників — латиноамериканський  рецепт.

Джерело

Новости Запорожья