Холодний суп з буряком стане чудовою альтернативою «традиційним» супам під час спеки
У Запоріжжя прийшла майже літня погода, а разом з нею — сезон холодних супів. Багато хто полюбляє готувати окрошку, але ми пропонуємо спробувати холодник з буряком. Його рецептом поділився користувач спільноти сімейних рецептів на фейсбуці Паша Гонда.
Читайте також: Неймовірно смачна окрошка від українського шеф-кухаря — рецепт
Інгредієнти:
— молода картопля
— буряк
— яйця
— свіжі огірки
— зелень
— 2 зубчики часнику
— сіль, цукор, оцет
Чітких пропорцій приготування немає, тож кількість інгредієнтів додавайте на свій смак.
Приготування:
1. Відварити молоду почищену картоплю та нарізати кубиками. Теж саме зробити з яйцями та огірками.
2. Зелень промити і нашинкувати. Можна брати цибулю, кріп, петрушку, молодий часник.
3. Два зубчики часнику натерти на дрібній тертці.
2. Буряк очистити від шкірки, промити. Нарізати дрібними кубиками.
3. В каструлю влити десь 3 літри води. Зробити маринад: до води додати 1 ст ложку солі, цукор по смаку десь 1 ч. ложка. І пару чайних ложок оцту.
4. Як наш маринад закипів, кинути буряк. Після закипання злити відвар та лишити його охолоджуватися. В каструлі лишити буряк і відвар так, щоб прикрив буряк — хай вариться до готовності.
5. Буряк зварити і лишити, щоб охолов.
6. Збираємо наш холодник. У велику каструлю додаємо буряк, відвар відкладений, картоплю, зелень, часник, огірок, цибулю, яйця. Все перемішати і додати до смаку сіль, чорний перець, дрібку зерен гірчиці.
Зелень не жалійте — чим більше, тим краще. Якщо густе, додайте кип’яченої води.
Можна до свого смаку додати оцет чи лимонну кислоту, чи лимонний сік. Це вже за вашим бажанням. Головне — лишаємо охолонути і настоятися.
«Можна буряк натерти на терці і так варити. Можна всі компоненти не змішувати, а лише додавати в тарілку і залити відваром. Можна готувати з додаванням м’яса. Можна заливати кефіром чи мінералкою. Ну це вже так хто любить чи готував хай спробує», — пише автор рецепта.
Раніше ми публікували рецепт ніжного полуничного суфле від запорізької господині. Цей літній десерт не потребує випікання.