Випічка, яка сподобається кожному
Сосиски в тісті — класика, знайома багатьом з дитинства. Рум’яна, золота скоринка на пухкому тісті та гаряча сосиска однаково добре смакують як на шкільній перерві, так і пікніку чи вдома за горнятком чаю. Готуються булочки за рецептом Євгена Клопотенка дуже просто, тож ідеальні для перекусу вихідного дня.
Читайте також: Смачна ідея для сніданку або для пікніка — готуємо грибні мафіни
Інгредієнти:
На десять булочок — 10 сосисок
- 1 яйце (в тісто)
- 1 жовток для змащування булочок
- 260-300 г пшеничного борошна
- 1 ст. л. борошна (для вимішування тіста)
- 2 ст. л. олії (для змащування рук)
- 130 мл теплого молока
- 1 ст. л. борошна (для опари)
- 10 г пресованих дріжджів
- 1 ст. л. цукру
- ½ ч. л. Солі
Спосіб приготування:
Змішайте вінчиком 10 г дріжджів, 1 ст. л. цукру, 130 мл теплого молока, ½ ч. л. солі, 1 ст. л. борошна. Поставте опару підходити на 20 хв у тепле місце.
В опару поступово додайте 260-300 г борошна, 1 яйце та замісіть руками тісто. Якщо воно продовжує липнути до рук навіть після вимішування, додайте до нього ще 1-2 ст. л. борошна. Поставте тісто в миску, накрийте його рушником або харчовою плівкою та поставте підійматися в тепле місце на 40 хв.
Через 40 хв коли тісто збільшиться в об’ємі, викладіть його на присипану борошном поверхню та розкачайте в тонкий пласт. Наріжте тісто на однакові за шириною смужки.
Зніміть плівку з та загорніть кожну в смужку тіста по спіралі.
Поставте сосиски в тісті на застелене пергаментом деко, змастіть тісто жовтком та дайте постояти ще 10 хв. Випікайте булочки 20 хв у розігрітій до 180 градусів духовці.
Раніше ми писали, як приготувати аджику з перцем. Скільки б нових соусів не зʼявлялось на полицях супермаркетів, але власноруч приготована аджика з перцем завжди складе їм гідну конкуренцію.