Як приготувати баклажани по-сицилійськи
Ця смачна та ароматна страва відображає багаті кулінарні традиції Сицилії, де її готують з місцевих сортів баклажанів, що мають солодкуватий смак. Про це розповідає і ділиться рецептом цієї цікавої страви на своїй сторінці у фейсбуці гастроблогерка Наталя Сеньківська зі Львова.
Читайте також: Як в Італії — готуємо сицилійські рисові кульки з м’ясом за рецептом Євгена Клопотенка
«Мені вона дуже припала до вподоби тим, що овочі не потрібно смажити… Я готувала баклажани таким способом вже безліч разів, і вони дуже сподобалась мені своєю простотою в приготуванні, святковим виглядом і смачним результатом», — зазначає гастроблогерка.
Для цього рецепту вибираємо великі і рівні плоди, свіжі й не перезрілі.
Човники баклажанів готуємо у духовці так:
Крок 1. Миємо баклажани і розрізаємо їх повздовж на дві половинки-човники.
Крок 2. Лезом ножа робимо на м’якоті квадратні надрізи — вздовж і поперек по всьому плоду, близько 1 см. Солимо, перчимо, трохи поливаємо олією, і ставимо запікатись у духовку на 20-30 хвилин при температурі 200 градусів.
Крок 3. Спечений овоч розминаємо виделкою, не порушуючи форми баклажану.
В цьому рецепті дуже важливо добре запекти баклажани. При правильному результаті їхня зовнішня шкірка (після розминання м’якоті) має бути такою тонкою, як панчоха.
Крок 4. На пательні пасеруємо ріпчасту цибульку і покраяні кубиком томати.
Крок 5. На запечені човники баклажану викладаємо томати з цибулькою, а також сир (моцарела, фета, бринза). Можна також потерти твердий сир.
Крок 6. Знову запікаємо все разом 5-7 хвилин. Прикрашаємо страву оливками та базиліком.
Читайте також: Смачна випічка майже без цукру — готуємо кекси з кабачків
Баклажани по-сицилійськи готові. Вони подаються з хрустким хлібом. Смачно буде цю страву присипати горішками, надаючи їй східних ноток.
Ми писали, як приготувати рулетики з баклажанів — грузинський рецепт.