Рецепт приготування дуже простий
Цей рік видався дуже плодючим для абрикосів. Тому сьогодні розповідаємо рецепт смачного пирога, який допоможе вам відчути цей фрукт в дещо іншому вигляді.
Читайте також: «Бочки» з кабачків зі свининою, сиром та помідорами — рецепт неймовірно смачної вечері
Для приготування нам знадобляться наступні інгредієнти:
- абрикоси — 1 кг;
- вершкове масло — 150 г;
- борошно — 360 г;
- цукор — 150 г;
- ванільний цукор — 2 ч. л.;
- яйця — 4 шт;
- вода — 2 ст. л.;
- дрібка солі;
- молоко — 150 мл;
- вершки 33% — 100 мл.
Вершкове масло наріжте маленькими кубиками, додайте 300 г борошна, 50 г цукру та 1 чайну ложку ванільного цукру. Додайте одне яйце, крижану воду, дрібку солі та замісіть тісто. Сформуйте велику кулю та приберіть у холодильник на 1 годину, огорнувши харчовою плівкою. А поки готуйте заливку.
У чашу блендера розбийте три яйця, влийте молоко й вершки. Всипте решту цукру, борошно і ванільний цукор та перемішайте блендером. Тісто дістаньте з холодильника і розкатайте в тонкий корж. Перекладіть його у форму, попередньо змащену олією, і сформуйте бортики.
Наколіть основу пирога виделкою, аби він пропікся всередині. Абрикоси розріжте навпіл та приберіть кісточки, половинки акуратно розкладіть по пирогу. Залийте заливкою і випікайте 35-40 хвилин при температурі 180°C.
Перед тим як їсти пиріг, дайте йому охолонути.
Раніше ми розповідали як приготувати пиріжки, які довго не зіпсуються без холодильника.