Рецепт яблучного пісочного пирога з суфле та крихтою-штрейзель
Крихкий пісочний корж, ароматні яблука, ніжне суфле та крихта-штрейзель — все це поєдналося в неймовірно смачний пиріг. Його рецептом поділилася господиня Тетяна Гунько у спільності кулінарних рецептів на фейсбуці.
Читайте також: Смачний заливний пиріг з капустою — відомий шеф-кухар поділився простим швидким рецептом
Тісто :
-250 гр просіяного борошна
-100 гр масла
-2 жовтка
-1 ч л розпушувача
— 40 гр цукру
— дрібка солі
Яблучний шар :
-500 гр почищених яблук
-40 гр цукру
— сік лимона
Суфле :
-2 білки
-60 гр цукру
-30 гр крохмалю
— ванільний цукор
-400 гр сметани або йогурту
Штрейзель:
-90 гр просіяного борошна
-80 гр масла
-60 гр цукру
Приготування
Тісто: просіяне борошно, розпушувач, цукор і сіль змішати, додати жовтки та замісити тісто (якщо погано збирається до купи, додати 1 ст. л сметани). Поставити в холодильник поки будем робити начинку.
Яблучний шар: очищені яблука порізати довільними шматочками та протушити з цукром та лимонним соком. Відкинути на сито, щоб стікала лишня рідина.
Суфле: білки збити з цукром та ванільним цукром до пишної маси, додати крохмаль — збити, додати сметану та легенько вимішати.
Крихта: борошно, цукор та масло перетерти в крихту.
Тісто розподілити по формі та зробити бортики. Яблука викласти на тісто. Поверх вилити суфле та розрівняти. Посипати все крихтою.
Випікати у попередньо розігрітій духовці при t 170° 40-50 хв.
А далі дочекатися, поки пиріг простигне, і смакувати.
Раніше ми розповідали, як приготувати яблучну шарлотку за перевіреним рецептом — виходить дуже просто та смачно.