Рецепт смачного сніданку від шеф-кухарки
Переможниця та суддя шоу «МастерШеф» Ольга Мартиновська поділилась рецептом маленьких blinis, які чудово смакують із будь-якою начинкою, і солоною, і солодкою.
Читайте також: Аромат Різдва — авторський рецепт варення з гострого перцю від запорізької господині
«Це як бебі оладки та панкейки разом взяті. Рецепт привезла з французького ресторану в Парижі. Їх подають і продають в маркетах як основа для намазок — ікра, тарама, солена рибка і т д. Це топчик!», – радить Ольга Мартиновська.
Інгредієнти:
- Молоко — 200 мл
- Живі дріжджі — 10 г
- Борошно — 150 г
- Яйця — 2 шт. (розділяємо жовтки та білки)
- Дрібка солі
Спосіб приготування:
Спершу треба трішки нагріти молоко, аби воно було теплим (35-40 градусів). Далі додаємо дріжджі та розмішуємо. Додаємо просіяне борошно, жовтки та розмішуємо віничком до однорідності.
Після цього накриваємо тісто плівкою або рушником і лишаємо в теплому місці на 30 хвилин, аби воно підійшло. Білки разом із дрібкою солі збиваємо до стійких піків і акуратно змішуємо з тістом, що підійшло.
Смажити такі оладки треба на розігрітій пательні — повністю сухій, без додавання олії чи вершкового масла — на середньому вогні. Вони мають бути малесенькі — 4-5 см в діаметрі.
Раніше ми писали рецепт смачного гречаного хліба від досвідченої господині.
Також ми розповідали як приготувати лимонний курд — заварний крем, приготовлений на лимонному соку. Він може бути як самостійним десертом, так і чудовою начинкою для пирогів, тортів та тістечок.