Смачні обіди щодня — як у Запоріжжі майбутні кухарі готують для школярів (фото)

Смачні обіди щодня - як у Запоріжжі майбутні кухарі готують для школярів (фото)

У «Кулінарному хабі» щодня готують 310 порцій здорової їжі для п’яти навчальних закладів міста та області

Запорізькі студенти-кухарі готують смачні обіди для школярів міста й області. Про це повідомили у пресслужбі обласної адміністрації.

Молоді фахівці працюють у «Кулінарному хабі», який відкрили на базі Запорізького професійного коледжу готельно-ресторанного бізнесу. Тут студенти навчаються кулінарній справі та одночасно допомагають забезпечити дітей якісним харчуванням.

Читайте також: У Запоріжжі запрацював інноваційний кулінарний хаб для майбутніх шеф-кухарів (фото, відео)

«Ми продовжуємо готувати дитяче харчування. Почали всередині квітня, наразі харчуємо п’ять шкіл – це запорізькі школи та релоковані навчальні заклади Пологівського району. У день виходить до 310 порцій», – зазначила Марина Назарова, завідувачка навчально-практичного центру «Кулінарний хаб».

Щодня юні кухарі готують повноцінні обіди для учнів. У меню входять страви з м’яса або риби, різні гарніри, а також сирники, омлети та напої. Усі страви відповідають нормам дитячого харчування.

Зараз по всій Запорізькій області понад 28 тисяч дітей щодня отримують гарячі обіди у школах. З них 14,5 тисячі – це учні молодших класів, зазначається у повідомленні.

У регіоні працює 160 шкіл зі змішаною системою харчування. Так, 122 заклади використовують послуги кейтерингу, 37 мають власні базові кухні. Ще одна школа працює за моделлю аутсорсингу.

Найближчим часом у Запоріжжі планують відкрити фабрику-кухню, яка зможе виготовляти 15 тисяч порцій щодня. Також влада хоче розширити можливості «Кулінарного хабу», щоб центр готував до 5 тисяч страв на день.

Тож у місті продовжують розвивати систему шкільного харчування. Це допоможе забезпечити всіх учнів смачною та корисною їжею.

Раніше ми писали, що в Запоріжжі успішно працює оновлений центр, де готують смачну їжу для учнів «Січового колегіуму». У запорізькому навчально-практичному центрі, створеному на базі професійного коледжу готельно-ресторанного бізнесу, щоранку кипить робота. Тут готують сніданки для учнів «Січового колегіуму», застосовуючи сучасні підходи та обладнання.

Ми також писали, що в Запоріжжі планують створити опорну кухню на базі гімназії. У Запоріжжі планують відремонтувати їдальню та харчоблок у гімназії №6. Зазначається, що після оновлення там забезпечуватимуть гарячими обідами майже 2 000 дітей із трьох шкіл і дитячого садка. На це передбачено 500 000 гривень.

Джерело

Новости Запорожья