Смачна випічка майже без цукру — готуємо кекси з кабачків

Смачна випічка майже без цукру - готуємо кекси з кабачків

Тертий кабачок, кефір, яйця, трохи часу у духовці — і у вас будуть смачні кекси

Кекси та мафіни традиційно асоціюються у нас із чимось солодким. Але смачна випічка це не обов’язково про солодощі. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує приготувати кекси на основі тертого кабачка, кефіру та яєць — це легко та смачно. Рецептом поділився на своєму сайті klopotenko.com. За його словами, вони містять дуже мало цукру, тож ідеальні для збалансованого сніданку чи здорового перекусу.

Читайте також: Смачна ідея для сніданку або для пікніка — готуємо грибні мафіни

Тож, сезон кабачків продовжується.

Обираємо правильні формочки

Євген Клопотенко рекомендує випікати кекси у стандартних силіконових або металевих формочках для мафінів. А для красивої та акуратної подачі радить додатково вкласти досередини лунок основної форми паперові формочки. Вони виконають одразу дві функції — убезпечать випічку від приставання до дна і стінок та слугуватимуть симпатичним пакованням для вашого виробу.

«З такої кількості інгредієнтів у мене вийшло 12 невеликих кексів», — повідомляє шеф-кухар.

Що потрібно

  • 1 кабачок (приблизно 500-600 г)
  • 150 мл кефіру
  • 2 яйця
  • 3 ст. л. олії
  • 280 г пшеничного борошна
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч. л. розпушувача
  • ½ ч. л. солі
  • ⅓ ч. л. цукру

Як готувати

Кабачок помийте, просушіть рушником та потріть на крупну терку. Викладіть овочеву масу в сито та відтисніть вологу — у результаті у вас має вийти 400 г тертої кабачкової маси без соку.

В окремій великій мисці за допомогою вінчика змішайте 2 яйця, 150 мл кефіру, 3 ст. л. олії, ½ ч. л. солі, ⅓ ч. л. цукру.

До яєчної маси додайте тертий кабачок, потерті або вичавлені через прес 2 зубчики часнику та перемішайте.

Додайте в миску також 280 г борошна, 1 ч. л. розпушувача та замісіть тісто, ретельно перемішуючи масу, щоб не залишилося грудочок.

Читайте також: Як приготувати смачне лечо за авторським рецептом 

Підготуйте формочки для кексів, змастивши їх олією. У кожну формочку викладіть тісто та випікайте кекси 30 хв у розігрітій до 180 градусів духовці.

З чим подавати кабачкові кекси

Можна подавати страву зі сметаною або соусом на основі білого густого йогурту та дрібно нашаткованої зелені. Для сніданку поєднайте кексики з окатою яєчнею або омлетом, нарізаними скибками сиру чи шинки.

Ми писали, як приготувати малосольні огірки без оцета за дуже простим рецептом — впорається й кулінар-початківець.

Джерело

Новости Запорожья