Як правильно запікати рибу
Найсоковитішою буває риба, запечена під овочами. Саме тому, за рецептом шеф-кухаря Володимира Ярославського нам потрібні помідори, болгарський перець і кабачок або цукіні. Експерт пропонує запекти рибу у фользі та додати до неї трохи білого вина.
Читайте також: Осіння смакота – як приготувати гарбузовий крем-суп з сочевицею
Корисні поради для запеченої риби:
Якщо у вас дорадо, лосось або судак, старайтесь не перетримати рибу в духовці, бо буде суха.
Можна брати філе коропа, товстолоба, але тоді слід додавати ще часнику й готувати трохи довше.
Можна використовувати й інші овочі та їхні комбінації. Тоді їх краще прогрівати. Так вони швидше випускають свій ароматний сік.
Томати або тонко ріжте, або навіть мніть руками.
Можна використовувати різні сухі трави чи сіль із травами.
Автор цього рецепта пропонує запікати рибу разом з овочами та додати 25 мілілітрів вина. Це за бажанням. У будь-якому разі, вино випарується, а от потрібних ароматів решті інгредієнтів обов’язково додасть.
Інгредієнти:
- Риба 200 г
- Цукіні 40 г
- Перець болгарський червоний 1 кг
- Томати 2 шт
- Вино біле сухе 25 мл
- Сушений чебрець 3 г
- Петрушка 5 г
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
Підготуйте рибу та овочі. Рибу почистьте від кісток. Наріжте овочі, крім томатів, брусочками, обсмажте та злегка підсоліть.
Викладіть рибу та овочі на фольгу. На фольгу додайте трохи олії, кілька гілочок петрушки, викладіть рибу, на неї — теплі підсмажені овочі.
Зверху викладіть порізані помідори та додайте вино. Фольгу щільно закрийте.
Запікайте рибу. Запікайте 20-22 хвилини при 200°С.
Раніше ми писали, як приготувати запечений перець з часником . Закуска готується дуже просто, а інгредієнтів зовсім мало і більшість з них завжди є вдома.