Як приготувати запашні смачні мафіни — простий рецепт
Щоб отримати смачний сніданок або перекус серед робочого дня, кулінарний сайт «SHUBA» пропонує приготувати запашні грибні мафіни за рецептом від пані Марини з Києва.
А ще це чудовий варіант для пікніка. Готувати просто, легко пакувати й дуже смачно їсти, особливо на природі.
Читайте також: Збираємося на природу — добірка цікавих страв для пікніка
Авторка рецепта приготувала начинку для кексів із дрібкою сушених білих грибів й печерицями, а заливне тісто замішала на кефірі 2,5 %. Щоб отримати гарні мафіни середнього розміру пані Марина використала форму, яку ви бачите на фото.
Що потрібно (на 18 порцій)
Для тіста:
- Кефір — 400 мл
- Борошно пшеничне — 7 ст. л
- Яйця курячі — 2 шт.
- Сіль — 1 ч. л
- Цукор — 1 ч. л
- Сода харчова — 0,5 ч. л
- Оцет — 0,4 ч. л.
Для начинки:
- Печериці — 400 г
- Цибуля жовта ріпчаста — 1 шт.
- Морква — 1 шт.
- Білі гриби, сушені — 1 ст. л.
- Сир твердий — 50 г
- Сіль — за смаком
- Перець чорний мелений — за смаком
- Олія — за смаком.
Як готувати
Розбийте у велику миску яйця. Додайте цукор й збийте вінчиком.
Поступово влийте кефір й перемішайте суміш.
В окрему миску просійте борошно, додайте сіль й перемішайте.
Поступово додайте суху суміш в яєчну, постійно помішуючи.
Погасіть соду оцтом й додайте в тісто. Перемішайте й залиште до потреби.
Натріть очищену моркву.
Очистьте й подрібніть цибулю.
Ретельно вимийте печериці й подрібніть до смаку.
Подрібніть сушені гриби.
Розігрійте невелику кількість олії у середній сковороді. Обсмажте цибулю, моркву, печериці й сушені гриби впродовж 7-8 хвилин.
Перекладіть начинку в інший посуд, щоб вона швидше остигла.
Розігрійте духовку до 180 градусів за Цельсієм.
Підготуєте форму для випікання мафінів.
Не змащуйте силіконові й паперові форми для випікання.
На бажання можна збризнути силіконову форму водою.
Металеві формочки потребують змащування.
Натріть твердий сир і додайте в начинку.
Присоліть й приперчіть суміш на смак. Перемішайте.
Викладіть грибну начинку в миску з тістом і добре перемішайте інгредієнти лопаткою.
Рівномірно розподіліть тісто по формочках. Поставте форму на деко й відправте випікатися на 40 хвилин.
Корегуйте час випікання відповідно до характеристик вашої духовки.
Дайте готовим мафінам остигнути при кімнатній температурі 5-10 хвилин, а потім, тримаючи форму під ухилом, вийміть кекси й викладіть у зручний посуд.
Смачного!
Що ще можна взяти на пікнік
Звичайно, варто взяти на пікнік фрукти й овочі, а ще сири. Сирна тарілка або сирна дошка неймовірно вишукано виглядатимуть на імпровізованому столі на траві. Той же сайт «SHUBA» радить — підготуйте великий паперовий таріль або пластикову легку дошку, зберіть сири, додайте на бажання скибочки хамону, прошуто, сирокопченої ковбаски. У пластиковий стаканчик насипте горішки. Помийте виноград й покладіть в окремий пакет або на окремий таріль. Запакуйте посуд в харчову плівку, до набору додайте упаковку крекерів й скоріше відпочивати!
А ще радимо приготувати неймовірно смачний і дуже простий омлетний рулет за рецептом кухарів спеціалізованої естетичної школи-інтернату «Дивосвіт» села Мала Білозірка Василівського району Запорізької області (на жаль, зараз тимчасово окупованого).
А ще ми писали, як приготувати малосольні огірки без оцета за дуже простим рецептом — впорається й кулінар-початківець.