Сирні палички в духовці за рецептом шеф-кухаря – як приготувати

Сирні палички в духовці за рецептом шеф-кухаря – як приготувати

Цікавий рецепт улюблених снеків

Це рецепт ідеального снеку, який сподобається усім. Сирні палички — це рум’яна, золотава скоринка, під якою ховається тягучий, розплавлений сир. Приготувати такий сирний смаколик в духовці набагато простіше, ніж замовляти їх з ресторану. Рецептом поділився шеф-кухар Євген Клопотенко.

Читайте також: Закуска для великої компанії – як приготувати начо з яловичиною та хумусом

Важливо не перетримати палички в духовці, щоб сир не розплавився надто сильно. Кожна духовка різна, а реальна температура всередині розігрітої печі може не відповідати вказаній на табло. Тому, заклавши палички в духовку, поставте собі таймер на 5 хв та одразу після сигналу перевірте страву. За потреби потримайте палички в печі ще 3-4 хв, але при цьому не відходьте від них далеко: як тільки побачите, що сир починає підтікати — одразу витягайте.

Не пропускайте крок із підморожуванням паличок, інакше вони «попливуть» в духовці: буде все ще смачно, але не дуже естетично.

Який сир обрати

Обирайте улюблені сири середньої твердості, наприклад вершкові сири з коров’ячого молока, чеддер чи тверду моцарелу. А от так тверді та щільні сири як пармезан не підійдуть. Крім цього краще обирати сири без великих дірочок, щоб панірування повністю покривало палички.

Інгредієнти:

  • 185-200 г сиру
  • 3 ст. л. пшеничного борошна
  • 1 ч. л. солодкої паприки
  • 2 яйця
  • 250 г панірувальних сухарів
  • 1 ст. л. олії

Спосіб приготування:

185-200 г сиру наріжте брусочками, однакового розміру. Збийте вінчиком або виделкою два яйця. Підготуйте окрему миску з 250 г панірувальних сухарів.

Брусочки сиру посипте паприкою, обваляйте спершу в борошні, потім в яйцях, а потім в сухарях та викладіть на застелену пергаментом тарілку або дощечку та поставте палички до морозильної камери на 20-30 хв.

Увімкніть духовку розігріватися до 200 градусів. … г Застеліть деко пергаментним папером та змастіть 1 ст. л. олії. Викладіть підморожені палички на підготовлене деко та запікайте 5-7 хв у розігрітій духовці, режим нагрівання “верх-низ”. Подавайте гарячими з улюбленим соусом.

Раніше ми писали, як приготувати вергуни на кефирі за простим рецептом Євгена Клопотенка.

Джерело

Новости Запорожья