Як приготувати смачний салат із баклажанів — це легко
Сезон баклажанів продовжується. Тож, час приготувати з них щось смачненьке, як, наприклад, теплий салат.
Читайте також: Смачно та просто — готуємо баклажани по-сицилійськи
Що потрібно
- Баклажан – 1 шт.
- Курячі яйця – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Рослинна олія – для смаження
- Сіль, чорний перець – за смаком
- Маринад для цибулі:
- Сіль – ½ ч. л.
- Цукор – ½ ч. л.
- Оцет 9% – 1,5 ст. л.
- Окріп – 1 склянка
- Майонез – 1 ст. л. (для заправки салату)
Як готувати
Промийте баклажан і наріжте брусочками. Злегка посоліть та залиште на 15–20 хвилин, щоб вийшла гіркота.
Маринуємо цибулю. Для цього наріжте її кільцями. Змішайте з сіллю, цукром та оцтом, залийте окропом. Перемішайте та залиште на 15 хвилин. Потім відцідіть маринад.
Відіжміть баклажани від рідини й обсушіть на паперовому рушнику. Обсмажте на розігрітій олії до золотистої скоринки. Викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
Відваріть яйця круто, охолодіть і наріжте соломкою.
Збираємо салат. У салатник покладіть обсмажені баклажани, мариновану цибулю та яйця. Додайте сіль, перець і заправте майонезом. Добре перемішайте.
Читайте також: Як приготувати смачні квашені баклажани з різними начинками — простий рецепт від господині із Запорізької області
Краще подавати салат ще теплим — так він розкриє свій насичений смак. Чудово смакує з хрустким багетом або свіжими овочами.
Ми писали, як приготувати малосольні огірки без оцту за дуже простим рецептом — впорається й кулінар-початківець. А також розповідали, як приготувати смачне лечо за авторським рецептом. Тож готуємо, поки триває сезон овочів і вони доступні.