Сезонний рецепт: готуємо теплий салат із баклажанів — просто та смачно

Сезонний рецепт: готуємо теплий салат із баклажанів - просто та смачно

Як приготувати смачний салат із баклажанів — це легко

Сезон баклажанів продовжується. Тож, час приготувати з них щось смачненьке, як, наприклад, теплий салат.

Читайте також: Смачно та просто — готуємо баклажани по-сицилійськи

Що потрібно

  • Баклажан – 1 шт.
  • Курячі яйця – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Рослинна олія – для смаження
  • Сіль, чорний перець – за смаком
  • Маринад для цибулі:
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Цукор – ½ ч. л.
  • Оцет 9% – 1,5 ст. л.
  • Окріп – 1 склянка
  • Майонез – 1 ст. л. (для заправки салату)

Як готувати

Промийте баклажан і наріжте брусочками. Злегка посоліть та залиште на 15–20 хвилин, щоб вийшла гіркота.

Маринуємо цибулю. Для цього наріжте її кільцями. Змішайте з сіллю, цукром та оцтом, залийте окропом. Перемішайте та залиште на 15 хвилин. Потім відцідіть маринад.

Відіжміть баклажани від рідини й обсушіть на паперовому рушнику. Обсмажте на розігрітій олії до золотистої скоринки. Викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Відваріть яйця круто, охолодіть і наріжте соломкою.

Збираємо салат. У салатник покладіть обсмажені баклажани, мариновану цибулю та яйця. Додайте сіль, перець і заправте майонезом. Добре перемішайте.

Читайте також: Як приготувати смачні квашені баклажани з різними начинками — простий рецепт від господині із Запорізької області

Краще подавати салат ще теплим — так він розкриє свій насичений смак. Чудово смакує з хрустким багетом або свіжими овочами.

Ми писали, як приготувати малосольні огірки без оцту за дуже простим рецептом — впорається й кулінар-початківецьА також розповідали, як приготувати смачне лечо за авторським рецептом. Тож готуємо, поки триває сезон овочів і вони доступні.

Джерело

Новости Запорожья