Рецепт смачної тушкованої молодої капусти
Тушкована молода капуста — це ідеальний весняний гарнір: швидкий в приготуванні, смачний та корисний. Щоб трошки урізноманітнити смак і додати поживності, шеф-кухар Євген Клопотенко радить поєднати її зі сметаною та насолоджуватися. Така тушкована капуста ідеально пасує до м’ясних страв або ж її можна подати як самостійну легку вечерю.
Читайте також: Автентичний рецепт з Вінниччини — готуємо картоплю по-уланівськи
Крім або замість сметани можна використати томатну пасту або ж просто натерти до капусти цілий великий помідор. Він додасть страві приємної кислинки та збагатить смак капусти. Для аромату, за бажанням, до страви можна додати 1-2 зубчики часнику, а також інші спеції, наприклад солодку паприку або суміш італійських трав.
Як обрати ідеальну молоду капусту
Молода білокачанна капуста за відчуттями повинна бути легкою в руці, а її листя не щільно прилягати один до одного. На поверхні капусти не повинно бути жодних темних плям чи пошкоджень, від овочу не повинно бути запаху затхлості або погреба, а зріз качана повинен бути світлим і свіжим.
Інгредієнти:
1 молода капустина
1 цибулина
1 морквина
2-3 ст. л. сметани
сіль та перець до смаку
2 ст. л. олії для смаження
2-3 гілочки кропу для подачі
Спосіб приготування:
Цибулину почистьте та наріжте півкільцями. Моркву почистьте та натріть на крупну терку. Капусту помийте, просушіть, розріжте навпіл. Видаліть з половинок качан та нашаткуйте листя.
Розігрійте пательню з 2 ст. л. олії та викладіть цибулю з морквою. Пасеруйте овочі 2 хв.
Додайте на пательню нашатковану капусту, посоліть та поперчіть її до смаку і накрийте кришкою. Тушкуйте 15 хв на маленькому вогні.
Додайте до капусти 2-3 ст. сметани та тушкуйте страву ще 5 хв. При подачі присипте нашаткованим свіжим кропом.
Раніше ми писали, як приготувати смачну шаурму за незвичайним рецептом.