Сезон кабачків продовжується — як приготувати незвичайну піцу

Сезон кабачків продовжується - як приготувати незвичайну піцу

Готуємо піцу на тісті з кабачкової основи за рецептом шеф-кухаря Євгена Клопотенка

Що тільки не робили з кабачками, тому настав час піци — смачної домашньої піци з кабачків. Це кабачкова основа, трохи борошна та улюбленої начинки. Рецептом кабачкової піци поділився відомий шеф-кухар Євген Клопотенко на своєму кулінарному сайті klopotenko.com.

Читайте також: Літня страва — готуємо смачний рулет з кабачків за рецептом дієтолога

Кабачкова піца за цим рецептом, як стверджує шеф-кухар, виходить рум’яною та дуже апетитною. Для тіста знадобиться усього дві ложки борошна та взагалі не потрібні дріжджі, а отже така страва готується швидко та є кориснішою версією класичної піци. Доповнити кабачкову основу можна ковбасою салямі, стиглими томатами та тягучим сиром.

Які продукти обрати

Обирайте молоді кабачки, адже вони смачніші, більше пружні та мають м’яку шкірку.

Ключ до успіху кабачкової піци – у ретельному видаленні рідини з кабачків, тоді основа вийде рум’яною та не потече. Відтиснути сік з кабачкової маса можна просто руками, а можна допомогти собі марлевою тканиною або ситом.

Що потрібно для приготування кабачкової піци

3 ст. л пшеничного борошна

300 г кабачків

2 яйця

½ ч. л розпушувача

75 г салямі

1 помідор

½ ч. л орегано

80-100 г твердого сиру або моцарели

Як готувати піцу з кабачків

Кабачки натріть на крупну терку, посоліть та залиште постояти 5 хв. Потім ретельно відтисніть з них рідину.

До тертих кабачків додайте 2 яйця, 3 ст. л борошна, ½ ч. л розпушувача та перемішайте до однорідності.

Викладіть кабачкову масу на застелене пергаментом (при необхідності трохи змастіть олією. — Ред.) деко у формі круглої піци, акуратно розрівняйте “тісто” силіконовою лопаткою.

Зверху викладіть слайси салямі, 80-100 г тертого сиру, кружальця помідорів.

Випікайте піцу у розігрітій до 200 градусів духовці 20 хв. (Але, звісно, дивіться самі, це залежить й від вашої духовки. — Ред.).

Ідеї начинок для кабачкової піци

Не зупиняйтеся лише на запропонованій в рецепті начинці, а експериментуйте з цікавими поєднаннями. Наприклад, салямі можна замінити шматочками запеченого або копченого курячого філе, шинкою чи ковбасками. Можна використати печериці, в’ялені томати, оливки чи навіть грушу з сиром дорблю.

Читайте також: «Бочки» з кабачків зі свининою, сиром та помідорами — рецепт неймовірно смачної вечірі

Перед подачею прикрасьте піцу листочками свіжого базиліку або іншої зелені, що вам до смаку. Смачного!

Ми писали, як приготувати вдома смачну піцу з сиром та грушею.

Джерело

Новости Запорожья