Сезон кабачків — як приготувати ніжну запіканку

Сезон кабачків - як приготувати ніжну запіканку

Готуємо запіканку з кабачків і сиру

Зараз саме час готувати з кабачків різноманітні страви. Одним з рецептів, найніжнішої запіканки з цього овочу, поділились в групі «Консервація. Смачні рецепти» у фейсбуці.

Читайте також: Смачний заливний пиріг з капустою — відомий шеф-кухар поділився простим швидким рецептом

Що потрібно

  • 400 г кабачка,
  • 100 г сиру,
  • 2 яйця,
  • 100 г сметани,
  • 0,5 чайної ложки соди,
  • 150 г борошна,
  • зелень за бажанням,
  • 0,5 чайної ложки солі,
  • перець.

Як готувати

Кабачок натерти,  добре віджати.

Сир дуже дрібно порізати чи натерти, порізати зелень.

Соду перемішати зі сметаною, залишити на 5 хв, додати яйця, сіль, перець, збити виделкою, всипати борошно, перемішати. Потім туди викласти сир, кабачок і зелень.

Все добре перемішуємо та виливаємо у форму невеликого діаметру (форму потрібно попередньо змастити олією).

Читайте також: Літня страва — як швидко та просто приготувати смачний коржик з молодих кабачків

Запікати 40-50 хв при температурі 180 градусів.

Ми писали, як приготувати малосольні огірки за дуже простим рецептом — впорається й кулінар-початківець.

Джерело

Новости Запорожья