Сезон фруктів та ягід – як приготувати смачні вареники з вишнею (рецепт)

Сезон фруктів та ягід – як приготувати смачні вареники з вишнею (рецепт)

Рецепт смачних сезонних вареників із вишнею

Сезон ягід та фруктів набирає обертів, тому пропонуємо вам рецепт смачних вареників із вишнею. Цим рецептом поділилася шеф-кухарка Ліза Глінська.

Читайте також: Що робити, якщо хочеться сирників, але не хочеться довго стояти біля плити — рецепт смачного і корисного десерету з полуницею

З цієї кількості тесту виходить від 80 до 100 вареників із вишнею. Це тісто підходить як для солодких, так і солоних вареників. До того ж готове тісто можна зберігати у холодильнику до двох діб.

Інгредієнти:

Тісто (заварне):

  • 400 г борошна (+ 100 гр борошна на підпилку)
  • 200 мл молока
  • 100 мл води
  • 30 г цукру
  • 30 г вершкового масла
  • 2 г солі

Начинка:

  • 1 кг вишні (з кісточкою або без, можна заморожену)
  • 50 г кукурудзяного крохмалю
  • 100 г цукру

Для подачі (додатково):

  • сметана
  • вершкове масло

Спосіб приготування:

Відправляємо в сотейник воду, молоко, сіль, цукор та вершкове масло, доводимо до кипіння. Додаємо 1/2 частини борошна. Перемішуємо та знімаємо з вогню.

Поступово вводимо борошно, що залишилося, не обов’язково все, орієнтуємося по щільності тіста. Замішуємо круте тісто, обертаємо його в плівку та забираємо в холодильник на 2 години.

З’єднуємо вишню з кукурудзяним крохмалем та цукром.

Розкочуємо тісто завтовшки 1-2 мм, вирізаємо круги діаметром 5-6 мм. Трохи докочуємо качалкою, стоншуючи край, викладаємо начинку і скріплюємо краї. Формуємо вареник, край може бути прямий чи фігурний.

Підготовлені вареники можна заморозити або одразу варити.

Варимо вареники у киплячій підсоленій воді. Випливли — ще пару хвилин і виймаємо, додаємо вершкове масло.

Раніше ми писали, як приготувати львівський пляцок за рецептом шеф-кухаря.

Джерело

Новости Запорожья