Смажена фета неймовірно пасує до овочів у салаті
Сьогодні розповідаємо про те, як приготувати грецький салат. Цікавим інгредієнтом у ньому буде смажений сир фета. Рецептом салату поділилися на сайті SHUBA.
Читайте також: Справжня українська кухня – рецепт молодої картоплі з салом та маком
Для приготування нам знадобляться наступні інгредієнти:
- Сир фета 200 г
- Борошно 3 ст. л.
- Олія на смак
- Перець болгарський червоний 1 шт.
- Огірок свіжий 1 шт.
- Томати 2 шт.
- Цибуля червона 1 г
- Оливки чорні без кісточки 15 шт.
- Орегано сушене 1 ч. л.
Для заправки знадобляться:
- Мед 3/4 ч. л.
- Оцет винний червоний 3 ч. л.
- Олія 4 ч. л.
Спочатку нарізаємо овочі, розмір — який вам до душі. Цибулю натомість шаткуємо тонко.
Змішуємо мед й оцет, додаємо дрібку солі. Перемішуємо, додаємо олію (бажано оливкову) та перчимо, на смак. У великій мисці змішуємо овочі із заправкою, посипаємо сухим орегано. Залишаємо стояти, поки будемо смажити фету.
Фету акуратно розрізаємо на дві тонші частини та обвалюємо їх в борошні. Викладаємо на пательню з олією (її має бути багато), вогонь має бути сильним. Фету треба смажити до золотистої скоринки по 1-2 хвилини з кожної сторони.
Коли посмажили фету — викладайте салат на тарілку, а саму фету зверху. Це дуже смачно!
Раніше ми розповідали як приготувати млинці з апельсиновою карамеллю.