Рецепт смачних та домашніх біляшів
Біляші найкраще смакують свіжими та гарячими. Саме тому домашні біляші завжди виграватимуть у придбаних деінде. Лише подумайте, як це смачно: ласувати рум’яними, хрумкими та водночас соковитими біляшами, щойно спеченими на вашій же кухні.
Читайте також: Стародавній рецепт – як приготувати Олександрійську паску
Головний же секрет ідеальних біляшів за рецептом Євгена Клопотенка у правильному, еластичному тісті та помірно жирному фарші, який не пересушується при смаженні.
Інгредієнти:
Для тіста
- 250 мл води
- 12 г сухих дріжджів
- 1 ч. л. цукру
- 450 г пшеничного борошна
- ½ ч. л. солі
- 1 ст. л. олії
- 300 мл олії (для смаження)
Для начинки
- 300 г свинячого фаршу
- ½ цибулини
- ⅓ ч. л. солі
- перець до смаку
Спосіб приготування:
У чистій великій мисці змішайте 450 г пшеничного борошна, 1 ч. л. цукру, 12 г сухих дріжджів та 1 ст. л. олії.
До сухих інгредієнтів додайте 250 мл теплої води та замісіть тісто. Замішуйте спершу в мисці, а потім перекладіть на робочу поверхні та вимісіть масу ще 3-5 хв. Тісто поверніть у миску, накрийте рушником або харчовою плівкою та поставте підходити в тепле місце на 1 год.
Для начинки: до 300 г фаршу натріть (або дрібно наріжте) половину цибулини, додайте 13-14 ч. л. солі та чорний перець до смаку, перемішайте.
Коли тісто підійде, розділіть його на 8 рівних частин, кожної сформуйте кульки та розкачайте їх в плаский млинець.
На кожен шматочок тіста викладіть начинку та сформуйте пласкі, круглі біляші.
Розігрійте пательню з 300 мл олії. Смажте з обох боків по 3-4 хв або до рум’яності. Готові біляші викладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію та подавайте гарячими.
Раніше ми писали, як приготувати пряники на смальці вдома.