Рум’яні та соковиті біляші – як приготувати вдома швидко

Рум’яні та соковиті біляші – як приготувати вдома швидко

Рецепт смачних та домашніх біляшів

Біляші найкраще смакують свіжими та гарячими. Саме тому домашні біляші завжди виграватимуть у придбаних деінде. Лише подумайте, як це смачно: ласувати рум’яними, хрумкими та водночас соковитими біляшами, щойно спеченими на вашій же кухні.

Читайте також: Стародавній рецепт – як приготувати Олександрійську паску

Головний же секрет ідеальних біляшів за рецептом Євгена Клопотенка у правильному, еластичному тісті та помірно жирному фарші, який не пересушується при смаженні.

Інгредієнти:

Для тіста

  • 250 мл води
  • 12 г сухих дріжджів
  • 1 ч. л. цукру
  • 450 г пшеничного борошна
  • ½ ч. л. солі
  • 1 ст. л. олії
  • 300 мл олії (для смаження)

Для начинки

  • 300 г свинячого фаршу
  • ½ цибулини
  • ⅓ ч. л. солі
  • перець до смаку

Спосіб приготування:

У чистій великій мисці змішайте 450 г пшеничного борошна, 1 ч. л. цукру, 12 г сухих дріжджів та 1 ст. л. олії.

До сухих інгредієнтів додайте 250 мл теплої води та замісіть тісто. Замішуйте спершу в мисці, а потім перекладіть на робочу поверхні та вимісіть масу ще 3-5 хв. Тісто поверніть у миску, накрийте рушником або харчовою плівкою та поставте підходити в тепле місце на 1 год.

Для начинки: до 300 г фаршу натріть (або дрібно наріжте) половину цибулини, додайте 13-14 ч. л. солі та чорний перець до смаку, перемішайте.

Коли тісто підійде, розділіть його на 8 рівних частин, кожної сформуйте кульки та розкачайте їх в плаский млинець.

На кожен шматочок тіста викладіть начинку та сформуйте пласкі, круглі біляші.

Розігрійте пательню з 300 мл олії. Смажте з обох боків по 3-4 хв або до рум’яності. Готові біляші викладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію та подавайте гарячими.

Раніше ми писали, як приготувати пряники на смальці вдома.

Джерело

Новости Запорожья