На приготування піде всього година
Зараз на городах сезон кабачків. Якщо ще не знаєте як їх смачно приготувати — розповідаємо рецепт запіканки з кабачками, м’ясом та сиром.
Читайте також: Для салатів і не тільки — як приготувати консервовану кукурудзу вдома
Для приготування нам знадобляться наступні інгредієнти:
- фарш курячий або свинячий 600 грамів
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- морква 1 шт.
- зубок часнику 1 шт.
- сіль 1,5 ч. л.
- запашний перець мелений 1/2 ч. л.
- кріп нарізаний дрібно
- чедер або будь-який сир, що плавиться 80 грамів;
- невеликі кабачки 2 шт.
- помідор 2-3 шт.
Для початку підготуємо усі продукти. Моркву натерти на великій тертці, цибулю порізати чверть кільцями, часник подрібнити у пресі. На пательні обсмажте моркву та цибулю протягом 3 хвилин, додайте часник та потримайте ще хвилину.
Засмажку додайте у фарш, посоліть та поперчіть на смак. Кабачки нарізати кільцями середньої товщини, помідори нарізати звичайними кільцями.
У форму для запікання викласти фарш із овочами, зверху — кабачки з помідорами. Це раз посоліть й поперчіть страву, після чого відправляйте її до 200° духовки на приблизно 50 хвилин. Коли час сплине, дістаньте запіканку та посипте рубленим кропом та натертим сиром. Відправте запіканку в духовку ще на 10 хвилин, після чого дістаньте, дайте їй охолонути та беріться смакувати.
Раніше ми розповідали як приготувати лаваш з тунцем від Євгена Клопотенка.