Як швидко вдома приготувати холодний борщ з Харківщини
Зазвичай холодний борщ або холодник готують з додаванням бурякового відвару, хлібної закваски, часто варених яєць та дрібно нашаткованої зелені. Але до складу цього рецепту від Євгена Клопотенка входять лише чотири інгредієнти: білий квас, огірки, трішки сметани та щавель. Сіль з перцем можете коригувати собі до смаку, а жирність сметани не грає суттєвої ролі. Як можна здогадатися з назви, подавати такий борщ слід охолодженим.
Читайте також: Приготувати за лічені хвилини – цікавий рецепт паштету із квасолі
Що можна додати до холодного борщу
Оскільки це автентичний рецепт, то аби відчути його смак варто точно повторити перераховані нижче кроки. Втім, за бажанням, ви завжди можете доповнити страву шматочками зварених вкруту яєць, нарізану кубиками та попередньо відварену в мундирі та охолоджену картоплю, свіжу петрушку або зелену цибулю.
Інгредієнти:
- 50 г щавлю
- 200 г огірків
- 70 г сметани
- 500 мл білого квасу
- 1 ч. л. солі
- дрібка чорного меленого перцю
- 2-4 гілочки свіжого кропу для декору (за бажанням)
Спосіб приготування:
Овочі та зелень ретельно промийте та просушіть. 200 г огірків наріжте кубиками, не зрізаючи шкірку. Відріжте жорсткі хвостики щавлю та наріжте його довільними шматочками.
У миску чи невелику каструлю викладіть 70 г сметани, додайте нарізані огірки та перемішайте.
Додайте в каструлю також 500 мл квасу, 1 ч. л. солі та дрібку чорного перцю.
У тарілки викладіть нарізаний щавель, та залийте холодним борщем. За бажанням, для подачі прикрасьте страву 1-2 гілочками кропу.
Раніше ми писали, як приготувати молоду картоплю в рукаві за рецептом шеф-кухаря.