Готуємо вдома знаменитий гаряий бутерброд «Мальва», як у Чернівцях
Гарячий бутерброд “Мальва” – це, мабуть, найвідоміший чернівецький фастфуд. Можна сказати, що це фірмова страва Чернівців, яку у 1990-ті роки придумав власник однойменного бару. Покроковим рецептом класики фастфуду родом з Чернівців, гарячого бутерброду “Мальва” поділились у блозі «Готуємо смакоту вдома».
Читайте також: Готуємо курячі котлети з пармезаном за рецептом відомого ресторатора — секрети, про які ви, можливо, не знали
«Бутерброд “Мальва” — знаменитий місцевий смаколик. Або ще кажуть “По Мальві і на Соборну”, — пише чернівецький сайт 0372.ua про асоціації читачів з цим містом.
Багато студентів забігали після пар в «Мальву», щоб скуштувати цей бутерброд, який став для багатьох смаком студентства. Куштують цей фастфуд і гості міста.
Що потрібно
- Булки (мінібагет), батон або просто білий хліб
- 300 г вареної ковбаси
- 3 яйця
- 200 г твердого сиру
- пучок кропу
- пучок зеленої цибулі
- майонез (1 упаковка 160 г)
- сіль та перець за смаком
- томатний соус (“Херсонський”, ”Український”) для поливки гарячого бутерброду.
(Також можна знайти в інтернеті рецепти, де додаються ще й гриби).
Як готувати
Секрет “Мальви” – у начинці та соусі, яким вона полита. Та у щедрій кількості сиру. Тому спочатку приготуємо начинку. Відварюємо яйця вкруту. На терці натираємо ковбасу, половину сиру та відварені яйця. Шинкуємо кріп та цибулю.
Переміщуємо усі подрібнені інгредієнти у миску, додаємо майонез, трішки солимо та перчимо за смаком, ретельно вимішуємо.
Натираємо другу половину сиру. Викладаємо начинку на булку, розрізану повздовжньо навпіл, або на білий хліб. Посипаємо натертим сиром бутерброди.
Суміш, яка залишилася, перекладаємо в контейнер та зберігаємо в холодильнику до наступної партії бутербродів. Або використовуємо її на більшу кількість бутербродів для великої компанії.
Розігріваємо духову шафу до температури 200 градусів (ввімкнуті верхній та нижній ТЕНи та режим конвекції). Запікаємо бутерброди близько 10 хвилин.
Читаємо також: Готуємо українську випічку — вергуни на кефирі за простим рецептом Євгена Клопотенка
Дістаємо їх та поливаємо зверху соусом.
Ми писали, як приготувати закарпатські бобальки з маком.