Більшість часу перець буде просто запікатися
Закуска готується дуже просто, а інгредієнтів зовсім мало і більшість з них завжди є вдома. Сьогодні розповідаємо як приготувати запечений перець з часником за рецептом українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка.
Читайте також: Аджика з гострого перцю на зиму – як приготувати
Для приготування знадобляться наступні інгредієнти:
- 2 солодких червоних перці
- сіль до смаку
- 2 ст. л. оливкової олії
- 3 зуб. часнику
- 1 ст. л. яблучного оцту 6%
- 3 гілочки тимʼяну
1. Помийте 2 перці, видаліть насіння та прожилки, а потім наріжте кожен перець на 6 частин.
2. Посоліть перці на власний смак і викладіть їх у керамічну форму для запікання. Полийте 2 столовими ложками оливкової олії.
3. Запікайте перці 30-35 хвилин при температурі 180 градусів. Потім додайте нарізаний скибками часник, 1 столову ложку яблучного оцту та 3 гілочки тим’яну.
4. Трохи зменшіть температуру та продовжуйте запікати ще 15-20 хвилин та смакуйте закуску.
Раніше ми розповідали як приготувати бутерброд з перцем за рецептом Ольги Мартиновської.