Як швидко та смачно приготувати паштет
Цей паштет з квасолі готується за лічені хвилини, він корисний, а смакує краще, ніж ви очікуєте. Якщо у вас на кухні є банка квасолі, кілька яєць та трохи сиру — ви вже можете приготувати цей перекус за рецептом Євгена Клопотенка. Такий паштет з квасолі є ідеальною намазкою для різноманітних грінок, канапок та хлібців.
Читайте також: Як приготувати кабачки в клярі – шеф-кухар поділився рецептом
Квасолю краще брати вже готову, консервовану, але можете також відварити її самотужки. Для цього замочіть сухі квасолини у чистій холодній воді на 4-6 годин (а краще на ніч). Потім воду злийте, викладіть квасолю в каструлю, залийте водою у пропорції 1:3 та варіть без солі до м’якості.
Якщо не любите гострий смак часнику, то спробуйте запекти його в духовці до м’якості, а вже потім додати отриману пасту в паштет. Завдяки високим температурами часник ніби карамелізується, а його смак стає більш благородним.
За бажанням, до паштету можна додати 1-2 ст. л. оливкової або гарбузової олії для більш кремової текстури. У нас на фото для подачі використана зелена олія.
Інгредієнти:
- 300 г консервованої квасолі
- 3 яйця
- 200 г м’якого сиру фета
- 1-2 зубчики часнику
- сіль та перець до смаку
- ⅓ ч. л. кмину
Спосіб приготування:
Відваріть 3 яйця (9 хв у киплячій воді з моменту закипання) та охолодіть їх для кімнатної температури. Часник та яйця почистьте, злийте рідину з квасолі.
У чашу блендера викладіть 300 г квасолі, 200 г сиру фета, 1-2 зубчики часнику, ⅓ ч. л. кмину та подрібніть інгредієнти до однорідності. Посоліть та поперчіть собі до смаку, перемішайте та подавайте. Зберігайте паштет у герметичному контейнері чи банці в холодильнику до 4-5 діб.
Раніше ми писали, як приготувати молоду картоплю в рукаві за рецептом шеф-кухаря.