Цікавий рецепт крем-супу у піст
Українська шеф-кухарка та суддя «МастерШеф» Ольга Мартиновська поділилася рецептом улюбленого пісного супу із цвітної капусти.
Читайте також: Пісні котлети з печериць – як приготувати за рецептом шеф-кухаря
Цвітна капуста за вмістом корисних речовин перевершує всі інші види капусти. Вітаміни групи А, В і С. Мікроелементи – кальцій, магній, залізо, фосфор. Клітковина, білки, корисні вуглеводи. Всього 30 калорій на 100 грамів продукту.
Інгредієнти:
- 1 цибулина (порей чи ріпчаста);
- 20 грамів вершкового масла;
- 1/2 голівки цвітної капусти (0,5 кг);
- 100 мл вершки/молоко/рослинне молоко;
- 1 ст л суміші сухих овочів (це замість бульйону. Якщо у вас є овочевий чи курячий бульйон – беріть його).
Спосіб приготування:
Протушкувати на вершковому (можна замінити рослинним) маслі цибулю до білого кольору, додати капусту, залити бульйоном, проварити. Перебити в блендері, додати вершки (можна замінити рослинними), або додати вершки і потім перебити.
Додайте в тарілку дрібно нарізане стебло петрушки, краплю оливкової олії, сіль/перець і насолоджуйтеся! Суп можна зробити пісним – ідеальний обід чи вечеря з підсушеним хлібом.
Раніше ми писали, що приготувати в Різдвяний піст. Після календарної реформи в Україні піст до Різдва розпочався 15 листопада.
Піст – це час, коли християни намагаються приділяти більше часу своїм думкам та молитві, обмежувати себе в їжі та розвагах та чинити благодійність. Їсти скоромне (не пісну їжу) можна буде лише з 25 грудня, вже на саме Різдво.