Цікавий рецепт пісних котлет
Гриби — ідеальний продукт для посту, адже вони не порушують церковних заборон та містять вітаміни та мікроелементи, особливо необхідні нашому організму в холодну пору. Пісні котлетки з печерицями, овочами та панірувальними сухарями за рецептом шеф-кухаря Євгена Клопотенка урізноманітнять ваше пісне меню та допоможуть простіше пристосуватися до нового стилю харчування.
Читайте також: Пісна запіканка з вареної картоплі від Євгена Клопотенка – як приготувати
Коли і як додавати панірувальні сухарі
У котлети часто додаються хліб чи панірувальні сухарі, щоб створити приємнішу консистенцію фаршу та щоб вони краще трималися купи. А от додаткове панірування котлет уже перед смажінням дарує їм красиву та приємну за текстурою скоринку.
Інгредієнти:
- Печериці 500 г
- Цибуля 1 шт
- Морквина 1 шт
- Олія 2 ст л
- Сіль 12 ч л
- Часник 2 зубчики
- Панірувальні сухарі 70 г + 30 г на панірування
- Олія 3 ст л
Спосіб приготування:
Вимийте 500 г печериць і наріжте начетверо. Цибулину та морквину очистьте та наріжте середнім кубиком, 2 зубчики часнику подрібніть.
Розігрійте пательню з 2 ст л олії, викладіть на неї гриби та смажте на середньому вогні 4-5 хвилин. Додайте до грибів цибулю й моркву та смажте разом іще 3-4 хвилини.
Посоліть гриби з цибулею та дайте суміші трішки охолонути. Перекладіть суміш у блендер і перебийте до консистенції однорідного фаршу.
Додайте до «фаршу» 70 г панірувальних сухарів та подрібнений часник. Перемішайте суміш і дайте їй постояти 15 хвилин.
Сформуйте котлети, обваляйте їх з усіх боків у 30 г панірувальних сухарів.
Смажте котлети на розігрітій пательні на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку. Вони будуть готові, коли утвориться гарна скоринка.
Раніше ми писали, що приготувати в Різдвяний піст. Після календарної реформи в Україні піст до Різдва розпочався 15 листопада.
Піст – це час, коли християни намагаються приділяти більше часу своїм думкам та молитві, обмежувати себе в їжі та розвагах та чинити благодійність. Їсти скоромне (не пісну їжу) можна буде лише з 25 грудня, вже на саме Різдво.