Деруни бувають не тільки з картоплі — готуємо з гарбуза за рецептом Євгена Клопотенка
Тертюхи або деруни, як цю страву не назви, виходить однаково смачно. Картопляні — це звісно класика. А от відомий шеф-кухар Євген Клопотенко експериментував і приготував тертюхи з гарбуза. Рецептом поділився на своєму сайті klopotenko.com.
Читайте також: Неймовірно смачна, поживна та низькокалорійна страва — готуємо гарбузову печеню з м’ясом
Деруни з гарбуза, за словами Євгена Клопотенка, виходять дуже ніжними, солодкими, при чому без додавання цукру чи меду. До речі, тертюхи з гарбуза, так само як і оладки з гарбуза — чудовий спосіб переконати дітей скуштувати та полюбити гарбуз.
Що потрібно
500 г гарбуза
150 г сметани
2 яйця
150 г пшеничного борошна
¼ ч. л. солі
¼ ч. л. орегано
50 мл олії для смаження
100 г сметани для подачі
З такої кількості інгредієнтів виходить приблизно 16 тертюхів.
Як готувати тертюхи (деруни) з гарбуза
Гарбуз помийте, висушіть рушником та очистьте від шкірки. 500 г гарбуза натріть на крупній терці у велику миску.
До гарбуза додайте 150 г сметани, 2 яйця, 150 г борошна, ¼ ч. л. солі, ¼ ч. л. орегано та все старанно перемішайте.
На сковорідки вилийте 50 мл (2 ст. л.) олії для смаження та добре розігрійте. Викладіть по 1 ст. л. тіста на 1 тертюх та обсмажте з обох боків до золотавої скоринки. Подавайте тертюхи гарячими зі сметаною.
Поради з приготування тертюхів з гарбуза
Загалом страва проста. Якщо ви бачите, що тісто на тертюхи у вас виходить трохи зарідким — просто додайте ще пару ст. л. борошна.
Читайте також: Як приготувати смачні квашені баклажани з різними начинками — простий рецепт від господині із Запорізької області
В якості приправи для тертюхів можна обрати орегано, а можна поекспериментувати з іншими спеціями. Наприклад, гарбузу дуже пасує чебрець.Чим солодший гарбуз ви оберете, тим солодшою буде страва.
Нагадаємо, що суперфуд жовтня та й всієї зими — квашена капуста. Ми писали як приготувати смачну та корисну квашену капусту — простий перевірений рецепт.