Відмінне поєднання м’якої сирної начинки та соковитих фруктів
Літо — ідеальний час для випічки із сезонними фруктами та ягодами. Спробуйте поєднати в одному блюді ніжність сиру з соковитими песиками — результат вам сподобається.
Читайте також: Абрикосовий сезон — готуємо смачний домашній сік: особисто випробувано
Інгредієнти:
- Вершкове масло 100 г
- Цукор 150 г
- Яйця 3 штуки
- Розпушувач ½ ч. ложки
- Борошно 200 г + для посипання
- Сир жирністю від 5% 400 г
- Сметана жирністю від 20% 250 г
- Персики 350 г
Приготування:
Збийте міксером м’яке вершкове масло|мастило|, 50 г цукру і 1 яйце. Додайте розпушувач і поступово всипте борошно.
Загорніть тісто в харчову плівку та приберіть у холодильник на 20 хвилин.
Розігрійте духовку до 200 °C. Підготуйте форму для випікання діаметром 20–22 см.
Присипте стіл борошном. Розкотіть тісто в пласт. Перенесіть у форму. Притисніть до дна та стінок.
З’єднайте сир, 2 яйця, 100 г цукру та сметану. Пробийте блендером до однорідності. Перелийте в основу та розрівняйте.
Видаліть кісточки персиків і, за бажанням, очистіть фрукти від шкірки. Наріжте часточками. Викладіть на сирну масу.
Випікайте пиріг близько 1 години, доки не схопиться начинка.
Також ми писали, як приготувати смачний та простий пиріг з абрикосами.