Пиріг з рум’яною скоринкою та куркою – як приготувати за рецептом шеф-кухаря

Пиріг з рум’яною скоринкою та куркою – як приготувати за рецептом шеф-кухаря

Як приготувати смачний критий пиріг з куркою

Закритий пиріг з куркою доречний буквально на будь-який випадок. По-перше, його рум’яна скоринка та мега соковита начинка нікого не залишать байдужим. По-друге, пиріг ефектно виглядає, тож підійде на святковий стіл. Тож, пропонуємо вам рецепт Євгена Клопотенка.

Читайте також: Соковита курка на свята – як приготувати за рецептом шеф-кухаря

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 400 г пшеничного борошна
  • 180 г холодного масла
  • 2 яйця
  • 5 ст. л. води
  • ½ ч.л солі
  • 1 жовток для змащування пирога
  • 1 ст. л. олії для змащування форми

Для начинки:

  • 1 паковання курячих стрипсів від «Наша Ряба Зручна»
  • 1 цибулина
  • 1 ст. л. французької гірчиці (в зернах)
  • ½ ч. л. солі
  • 3 ст. л. олії
  • 150 мл вершків, жирністю 15 %
  • 1-2 гілочка свіжого чебрецю
  • ⅓ ч. л. меленого коріандру
  • перець до смаку

Спосіб приготування:

У велику миску додайте 400 г борошна, 2 яйця, ½ ч. л. солі, 5 ст. л. води, а також натріть на крупну терку 180 г холодного масла. Ретельно вимішайте тісто 5-7 хвилин, у результаті у вас має вийти пластична однорідна маса, що не липне до рук. Поверніть тісто в миску, накрийте харчовою плівкою та поставте в холодильник відпочивати на 1 год.

Розігрійте пательню з 3 ст. л. олії, викладіть в неї 1-2 гілочки чебрецю і прогрійте їх буквально 1 хв, щоб трави віддали свій аромат. Потім викиньте чебрець, викладіть на пательню курячі стрипси та обсмажте їх, помішуючи, 2 хв.

Додайте до стрипсів 1 нарізану кубиками цибулину, ½ ч. л. солі, 1 ст. л. французької гірчиці, перець до смаку, перемішайте та смажте ще 2 хв.

Додайте на пательню 150 мл вершків, перемішайте та тушкуйте курку з цибулею ще 3-5 хв. Готову начинку зніміть з вогню та охолодіть до кімнатної температури.

Від усієї маси тіста відділіть ⅓. Більшу частку тіста розкачайте в рівномірне коло за розміром вашої форми. Форму для випікання змастіть олією, викладіть в неї підготовлене кружальце тіста, сформуйте бортики, а надлишок просто зріжте.

Викладіть начинку всередину пирога. Меншу частину тіста розкачайте в однорідне коло та накрийте ним начинку, защепіть краї пирога.

Зробіть хрестоподібний розріз по центру, змастіть пиріг збитим жовтком та випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хв або до рум’яності.

Раніше ми писали, які пісні страви приготувати на Святвечір та Різдво.

Джерело

Новости Запорожья